Recent Posts

Sarajevo: Stablo palo na tramvajsku mrežu, prekid saobraćaja

Sarajevo: Stablo palo na tramvajsku mrežu, prekid saobraćaja

Stablo palo na tramvajsku mrežu kod Velikog parka: U centru grada saobraćaju autobusi…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Crna Hronika, Region, Putovanja,” 10.12. 2017. 10: 22- Sarajevo: Stablo palo na tramvajsku mrežu, prekid saobraćaja u Sarajevu…

Pad stabla u Velikom parku uzrokovao prekid saobraćaja u Sarajevu…

Zbog drveća koje je palo na tramvajsku mrežu kod Velikog parka, u toku je prekid tramvajskog saobraćaja prema Baščaršiji, potvrdili su nam u Dispečerskoj službi tramvajskog saobraćaja, tako da od 6,30 sati tramvaji saobraćaju na dionici od Ilidže do Željezničke stanice.

Kako su rekli iz GRAS-a, ekipe su na terenu kako bi se sanirao problem, no za popravak će biti potrebno nešto više vremena
Zbog oštećene električne mreže tramvaji u Sarajevu saobraćaju samo do Željezničke stanice kada je riječ o smjeru prema Baščaršiji.
Do prekida u normalnom odvijanju tramvajskog saobraćaja došlo je nakon što je drvo kod Velikog parka palo i oštetilo električnu mrežu, zbog čega se tramvajski saobraćaj odvija između Ilidže i Željezničke stanice, dok prema Baščaršiji voze autobusi.
Kako su rekli iz GRAS-a, ekipe su na terenu kako bi se sanirao problem, no za popravak će biti potrebno nešto više vremena.

Od Zemaljskog muzeja kružno do Starog grada i nazad saobraća nekoliko autobusa.

-Na terenu kod Velikog parka su vatrogasne ekipe, uklanjaju drveće. Naši su radnici mreže na terenu, saniraju taj dio koji je pokidan. Nadamo se što skorijem uspostavljanju tramvajskog saobraćaja na toj dionici- rečeno nam je u Dispečerskoj službi preduzeća GRAS.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net