Recent Posts

Protesti protiv Trampa, transparent podrške Palestini na mostu u Istanbulu

Protesti protiv Trampa, transparent podrške Palestini na mostu u Istanbulu

U Istanbulu se održava miting protiv odluke predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela.

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Svijet, Magazin,” 10.12. 2017. 17: 22- Protesti protiv Trampa, transparent podrške Palestini na mostu u Istanbulu

Miting su podržale brojne nevladine organizacije, među kojima se nalazi i humanitarna organizacija IHH, a organizator je partija Saadet.

U Istanbulu miting protiv Trampove odluke…

Članovi Omladinske organizacije “Yedi Hilal” na Mostu šehida 15. jula, u Istanbulu, okačili su transparent s porukom protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela…

Na transparentu je, između ostalog, pisalo “Jerusalem je muslimanska zemlja”. Istaknut je bio oko deset minuta, a potom ga je grupa uklonila na upozorenje policije.

U saopćenju organizacije koje je uslijedilo ukazano je na važnost Jerusalema.

“Želimo biti glas Jerusalema koji će se čuti iz Istanbula”, rečeno je između ostalog u saopćenju.

Dodali su kako iz Istanbula šalju znak da su muslimani uz Jerusalem.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump nedavno je donio odluku o priznavanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela, što je izazvalo oštre reakcije širom svijeta. Trump je isto tako kazao kako je već naredio da se ambasada SAD-a premjesti iz Tel Aviva u Jerusalem.

Ovakvi potezi američkog predsjednika pokrenuli su niz demonstracija od Indonezije do Kanade.

Organiziran je i sastanak ministara vanjskih poslova Arapske lige, a Liban je pozvao arapski svijet na uvođenje embarga SAD-u.

Mitingu se odazvao veliki broj ljudi…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net