Recent Posts

HOROR: Učenica trudna s osuđenim pedofilom

HOROR: Učenica trudna s osuđenim pedofilom

Maloljetna učenica Srednje ugostiteljsko- ekonomske škole, koja je, navodno, trudna pobjegla sa osuđenim pedofilom, vratila se kući…

PRIJEDOR– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region,Crna Hronika, Magazin,” 10.12. 2017. 12: 22- HOROR: Učenica (15) trudna s osuđenim pedofilom…

Nakon što je objavljeno da je policiji prijavljeno da je ova učenica (15) pobjegla sa punoljetnim mladićem, ona je prekjučer vraćena kući. Međutim, šta se konkretno dešavalo u ovom slučaju, nije se moglo saznati jer su nadležne institucije šutjele.

Direktor Centa za socijalni rad Prijedor Milena Miodragović nije odgovarala na pozive, ali su iz službi ove ustanove tražili pitanje o slučaju s pedofilom. Na postavljena pitanja da li su upoznati sa ovim slučajem i da li su nešto poduzimali, kratko su odgovorili da ne mogu iznositi informacije o konkretnom slučaju.

Iz Policijske uprave Prijedor su samo rekli da njhovi službenici postupaju u skladu sa upustvima tužioca.

Prema saznanjima do kojih je došao “EuroBlic”ova učenica koja pohađa prvi razred srednje Ugostiteljsko-ekonomske škole, nakon što je saznala da je trudna prošle subote pobjegla je od kuće. Da je nema u školi potvrdila je i direktorica škole Valentina Sovilj. Ona je ispričala da joj je jedan od roditelja u srijedu rekao da je ta učenica, navodno trudna.

– Tu vijest ja zaista ne mogu potvrditi, to možda znaju u policiji. U ponedeljak je dolazio otac jedne djevojčice i tražio da je ispiše, ali mu je profesor savjetovao da prvo njen nestanak prijavi policiji, što je on onda i uradio – ispričala je Sovilj.

Ona je dodala da su je u međuvremenu pozvali iz Policijske stanice Kozarac da provjere da li je to dijete došlo na nastavu, ali kažu da je utvrđeno da nje nema. Navodi da je prije par dana školski psiholog razgovarao sa ovom djevojčicom jer je imala veliki broj izostanaka. Tada je otac saznao da iz škole bježi kako bi se viđala sa muškarcem i obavijestio je policiju o tome.

Mladić koji je pobjegao sa maloljetnicom u maju ove godine osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad detetom. Osuđen je zbog toga što je prošle godine u devastiranoj kući u selu Sivci kod Prijedora imao seksualni odnos sa djetetom.

Banjalučki advokat Milan Petković ističe da se u ovom konkrentom slučaju radi ponovo o krivičnom djelu polno nasilje nad detetom, jer ova devojčica ima samo 15 godina i riječ je o mlađoj maloljetnici.

– Sada policija treba podnijeti novi izvještaj protiv njega, a tužilac će najvjerovatnije sudu predložiti da se opozove uslovna osuda i da onda on bude upućen u zatvor. Na osnovu ovog izvještaja protiv njega će biti pokrenuta nova istraga – pojasnio je Petković.

Prijedorčani su opravdano ljuti na nadležne institucije, jer kako kažu svi su znali da su njih dvoje u seksualnoj vezi već duže od dvije godine, odnosno od tada kada je djevojčica imala samo 13 godina, ali niko ništa nije preduzimao.

Osim što je osuđen zbog polnog nasilja, mladić sa kojim je pobjegla maloljetna učenica poznat je i po krađama. On je već bio hapšen, jer je sa još jednim mladićem pretukao muškarca i iz džepova mu oteo 45 maraka.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net