Recent Posts

ZAGREB: Na groblju Mirogoj u tajnosti sahranjen ratni zločinac Slobodan Praljak

ZAGREB: Na groblju Mirogoj u tajnosti sahranjen ratni zločinac Slobodan Praljak

Slobodan Praljak se otrovao u sudnici pošto je kažnjen za ratne zločine… Praljak je ispraćen u četvrtak u krematoriju, a na ispraćaju su bili prisutni samo članovi najuže porodice i nekolicina bliskih prijatelja…

ZAGREB– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Magazin” Na groblju Mirogoj u tajnosti sahranjen ratni zločinac Slobodan Praljak…

Praljak je ispraćen u četvrtak u krematoriju, a na ispraćaju su bili prisutni samo članovi najuže porodice i nekolicina bliskih prijatelja, javio je HRT.

Njegovo je tijelo nakon obdukcije, na kojoj je utvrđeno da se ubio cijankalijem, prebačeno iz Haaga u velikoj tajnosti, baš kao što se i predviđalo. Obavijest o Praljkovom sprovodu nije bila objavljena na web stranicama Gradskih grobalja.

Praljak je prije dvije godine napisao oproštajno pismo u kojem je naveo svoju posljednju želju.

-Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju – stajalo je u tom pismu.

Komemoracija za Praljka bit će održana u ponedjeljak, tačno u podne u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Komemoracija će se održati u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora.

Predsjednik zbora Pavao Miljavac najavio je kako je scenarij komemoracije iskoordiniran s porodicom i najbližim prijateljima

Hrvatsko slavljenje Praljka i njegova samoubojstva u haškoj sudnici popraćeno je vrlo kritičnim reakcijama svjetskih medija.

Najtiražniji skandinavski list Aftonbladet tako je objavio oštru kolumnu u kojoj se navodi kako Hrvatskoj nije mjesto u Europskoj uniji zbog slavljenja “kulta zločinca”, a britanski Guardian je premijera Plenkovića opisao kao “prvog čelnika članice EU-a koji je podržao ratnog zločinca”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net