Recent Posts

SARAJEVO: Snijeg parališe saobraćaj,haos na cestama BiH

SARAJEVO: Snijeg parališe saobraćaj, haos na cestama BiH

Zbog intenzivnih padavina u većem dijelu BiH proglašeni su zimski uslovi za vožnju. Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, kao i poledice, te povremeno intenzivnijih padavina, otežano se saobraća u većem dijelu BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Putovanja, Magazin” Snijeg parališe saobraćaj, haos na cestama BiH…

Na dionicama preko planinskih prevoja vlada opći haos. Širom zemlje registriran je veći broj saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom. Za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca, a sva vozila koja ne posjeduju adekvatnu zimsku opremu isključuju se iz saobraćaja.

Na Bradini se formirala kolona vozila, a preticajna traka uopće  nije u funkciji.

U prijepodnevnim satima sa magistralnog puta Srbac– Nova Topola, u naselju Glamočani, iz nepoznatih razloga skliznuo je sa kolovoza šleper, ali nije bilo posljedica po druge učesnike u saobraćaju, niti vidljivih oštećenja na kamionu. Kamion-šleper  je vlasništvo firme “Aurimer“ iz Tuzle, koji je bio natovaren šećerom.

Na magistralnom putu M- 18 Sarajevo- Olovo na dionici Čevljanovići- Nišići, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Posebno otežano saobraća se i na magistralnom putu M- 1.8 Srebrenik- Tuzla u mjestu Previle, gdje često dolazi do zastoja.

– U zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, upozoravamo na povremeno jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme – apelirali su iz BiHAMK-a.

Vatrogascima iz Prnjavora u 12. 25 sati je dojavljeno da je drvo palo na saobraćajnicu i da je saobraćaj zaustavljen na lokalnom putu Mravica. Na teren su izašli sa vozilom i tri vatrogasca, te uklonili drvo koje je palo na saobraćajnicu.

Na Komaru je također došlo do prekida saobraćaja, nakon što se na cesti prepriječio šleper. Ogromne gužve stvorene su i na pravcu Žepče – Maglaj. U Donjoj Golubinji kod Žepča i Novom Selu kod Tešnja, došlo je do slijetanja vozila sa ceste.

Nekoliko saobraćajnih nezgoda registrirano je i u TK. U Miričini je došlo do proklizavanja šlepera, a na dionici Husino – Šićki brod došlo je do sudara vozila, koji je također uzrokovao zastoj.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko- Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta- Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M- 16 Banja Luka- Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net