Recent Posts

Danas u regionu Balkana: Zahlađenje, poslije kiše, stiže snijeg

Danas u regionu Balkana: Zahlađenje, poslije kiše, stiže snijeg

Federalni hidrometeorološki zavod i BiHAMK izdao je upozorenje zbog snijega na području balkana, a početak snježnih padavina se očekuje uveče…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Putovanje, Magazin” 09.12. 2017. 09: 02- Danas u regionu Balkana: Zahlađenje, poslije kiše, stiže snijeg…

U BiH i u Srbiji se danas očekuje naoblačenje s kišom, padom temperature i vjetrom, dok se kasnije poslije podne i uveče očekuje se snijeg.

Gotovo čitav kontinentalni dio Hrvatske od jutros je pod snijegom, prenose hrvatski mediji. Najviše ga je u planinskim područjima.

Jutarnje temperature će biti od minus jedan do osam a najviše dnevne od četiri do 14 stepeni C.

U, Sarajevu će biti oblačno, vjetrovito i hladnije, povremeno sa slabom kišom, a uveče i u toku noći sa snijegom.Jutarnja temperatura će biti oko devet stepeni, a tokom dana će padati.

U većem dijelu Balkana se saobraćaj otežava uz jak vjetar, pa ima dosta ograničenja.

Zimski uslovi vožnje su na većini puteva u Istri, Lici, Gorskom kotaru, kao i centralnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog snijega.

Saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu za veći dio Balkana.

Snijeg je napadao i u Sloveniji, a FHMZ upozorava da se snežne padavine u BiH i u Srbiji očekuju u toku noći.

U BiH se očekuje naoblačenje s kišom, padom temperature i vjetrom, dok se kasnije poslije podne i uveče očekuje snijeg. Jutarnje temperature će biti od minus jedan do osam, a najviše dnevne od četiri stepena do 14 stepeni C.

Biometeorološka prognoza 

Pogoršanje biometeoroloških prilika usloviće pojačanje tegoba kod većine hronično oboljelih, a naročito kod osoba sa cerebrovaskularnim, respiratornim i psihičkim obolјenjima. Kod meteoropata su mogući razdražlјivost, bolovi u kostima i glavobolјa.

Dodatan oprez je potreban u saobraćaju na cjelom području regiona Balkana.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net