Recent Posts

VRIJEME DANAS: Ujutru slab mraz, tokom dana sunčano i toplije

VRIJEME DANAS: Ujutru slab mraz, tokom dana sunčano i toplije

U REGIONU će ujutru biti slab, ponegde i umjeren mraz, po kotlinama i dolinama rjeka magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplije vrijeme, saopštio je FHMZBiH.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanje- Magazin” 08.12. 2017. 05: 52- Ujutru slab mraz, tokom dana sunčano i toplije…

Puhaće slab do umjeren vjetar. Jutarnja temperatura biće od minus šest do tri stepena, a najviša dnevna od osam do 14 stepeni C.
 
Uveče i tokom noći na sjeverozapadu BiH se očekuje naoblačenje ponegdje s kišom…
 
Biometeorološka prognoza
petak 08.12.2017.
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama postepeno će se sa jugozapada proširiti na cijelu zemlju. Osjetnije temperaturne oscilacije, južno strujanje tokom dana i zahlađenje sa dolaskom noći, uzrokovaće dodatne probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.   
 
Temperature zraka u 13 sati (°C): Sarajevo -2; Bjelašnica i Zenica -1; Bugojno i Sokolac 0; Srebrenica 1; Ivan Sedlo 2; Doboj, Jajce i Zvornik 6; Brčko i Mostar 7; Livno, Sanski Most i Tuzla 8; Bijeljina, Široki Brijeg i Stolac 9; Drvar i Trebinje 10; Banja Luka i Grude 11; Bihać i Gradačac 12°C.
 
U Sarajevu će ujutru na širem području grada biti slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Jutarnja temperatura biće od minus dva do dva stepena, a najviša dnevna oko 12 stepeni C. 
 
Uslijed očekivane biometeorološke situacije izvjestan oprez se savjetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Promjenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata.
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net