Recent Posts

Opljačkali pumpu na Ilidži, ukrali automobil i pucali na policiju

Opljačkali pumpu na Ilidži, ukrali automobil i pucali na policiju

Sarajevska policija traga za dvojicom razbojnika koji su u noći sa četvrtka na petak opljačkali benzinsku pumpu na Ilidži, a potom pucali na policiju.

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 08. 12. 2017. 12: 32- Opljačkali pumpu na Ilidži, ukrali automobil i pucali na policiju

U ranim jutarnjim satima petka, tačnije u 2:20 sati, nepoznate osobe su opljačkale INA pumpu u sarajevskom naselju Stup, ukrale automobil i tokom policijske potjere pucale na policajce, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Dvije dvojica nepoznatih razbojnika nešto oko dva sata nakon ponoći opljačkali su benzinsku pumpu Ina, koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića na Ilidži, a potom ukrali vozilo koje se nalazilo ispred benzinske pumpe i pobjegli.

“Izvršeno je razbojništvo nad radnicima benzinske pumpe INA. Maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđile određenu sumu novca, kao i motorno putničko vozilo Golf 5 i udaljile se u nepoznatom pravcu”, potvrđeno je za Klix.ba u sarajevskoj policiji.

Pripadnici Pete Policijske uprave su u ulici Bojnička uočili vozilo te su ga pokušali zaustaviti. Nakon toga je iz ukradenog vozila pucano na policiju koja je uzvratila.

Tokom potjere, lopovi su iskoristili lošu vidljivost zbog magle te su automobil parkirali i pobjegli.

Prilikom pucnjave nije bilo povrijeđenih osoba, a ukradeno vozilo je oštećeno.

Uviđaj na mjestu događaja obavili s policajci MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Pripadnici sarajevske policije rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela te pronalasku izvršilaca. O svemu je obaviješten i kantonalni tužilac…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net