Recent Posts

KO JE Uhapšeni zbog bacanja Molotovljevog koktela na otvaranju Holiday Marketa

KO JE Uhapšeni zbog bacanja Molotovljevog koktela na otvaranju Holiday Marketa

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su 27-godišnjeg Mirzu Vrabca, zbog sumnje da je na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa, bacio molotovljev koktel, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 07.12. 2017. 10: 42- KO JE Uhapšen zbog bacanja Molotovljevog koktela na otvaranju Holiday Marketa…

– Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo sinoć su nakon dojave građana, pronašli nepoznatu tečnost u prostoru na kojem je otvorena sajamska manifestacija Holiday Market. Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pripadnici MUP-a KS-a su sinoć oko 2 sata na području Općine Novi Grad uhapsili M. V. zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti – kazali su nam jutros iz MUP-a KS.

Mirza Vrabac osoba je odranije dobro poznata policiji u Sarajevu, a prošle sedmice je priveden nakon što je u zgradi Općine Stari Grad pištoljem prijetio općinskom vijećniku Dadi Stojniću.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Vrabac je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19.15 sati izazvala jaču detonaciju. U požaru koji je kratko trajao nije prouzrokovana materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Povrijeđenih nije bilo, a za sada nema ni informacija o tome šta se tačno dogodilo. Iz policije nisu mogli potvrditi da je uopće bilo eksplozije.

Do incidenta je došlo u momentu dok je veliki broj zvanica i građana Sarajeva čekao da uđu u šator – improvizirani prostor na kojem se održava svečanost povodom otvaranja sedmog “Holiday Marketa”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net