Recent Posts

Ujutro oblačno, ponegdje kratkotrajna slaba kiša i snijeg

Ujutro oblačno, ponegdje kratkotrajna slaba kiša i snijeg

KORISTITE LIJEPO VRIJEME, Jutro oblačno, tokom dana toplije…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijest, Putovanja, Region, Magazin” 06.12. 2017. 06: 11- Ujutro oblačno, ponegdje kratkotrajna slaba kiša i snijeg…

U toku dana pretežno sunčano i toplije. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 5 do 10 stepeni.

U periodu od 05.12 do 18.12. U Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice, preovladavat će stabilno i djelimično sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -6 °C i 1 °C u Bosni, a u Hercegovini do 6 °C. Na planinama minimalne temperature spuštat će se i do -12 °C. Maksimalne temperature zraka tokom sedmice bit će u laganom porastu i kretat će se do 8 °C u Bosni i 12 °C u Hercegovini. U subotu (9.12.) prema sinoptičkim kartama frontalni poremećaj uslovit će pad temperature zraka i nove snježne padavine. Veće količine snijega očekuju se u zapadnoj i centralnoj Bosni. Za period od 11. do 18. decembra prognozira se nestabilno vrijeme sa snijegom na planinama i kišom na nižim nadmorskim visinama. Krajem prognoziranog perioda očekuje se snijeg u većem dijelu zemlje. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 °C.
 
Biometeorološka prognoza
 
srijeda 06.12.2017.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje. Neophodno je voditi računa o zaštiti od niskih temperatura koje će predstavljati najveći problem za meteoropate i hronične bolesnike. U Bosni će magla i duže zadržavanje naoblake tokom prijepodneva uzrokovati slabije poteškoće osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana biće toplije i ugodnije.

I u Sarajevu biće za nekoliko stepeni toplije nego prethodnih dana, a temperatura će dostići deveti podeljak Celzijusove skale.

Od četvrtka i petka još toplije sa dvocifrenom temperaturom širom zemlje, dok će za vikend ponovo uslediti zahlađenje, ponegdje sa padavinama.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net