Recent Posts

NOVI PAZAR EPICENTAR SPORTSKIH DEŠAVANJA

NOVI PAZAR EPICENTAR SPORTSKIH DEŠAVANJA

Kakva sportska nedjelja je pred nama. Da nam je prije nekoliko godina neko samo u šali rekao da će se u tri dana igrati tri tako važne utakmice u tri različita sporta u elitnim takmičenjima sigurno je da bi smo dobro razmislili da li je taj koji to govori lud ili prosto sanja. Ali evo to se dešava na našu radost i zadovoljstvo, što pokazuje da niču plodovi stalnih i upornih zalaganja grada Novog Pazara i Sportskog saveza Novi Pazar da se razvija sport i da se ulaže u sport te da su sportisti naši najbolji ambasadori.

U naredna tri dana Novi Pazar će biti epicentar dešavanja u „malim“ sportovima koji su vremenom itekako porasli i prerasli one koju si nekada nosili epitet veliki.

U srijedu od 18 časova u dvorani Pendik sjajni Novopazarski odbojkaši igraju utakmicu 1/16 finala CEV Kupa protiv višestrukog šampina Slovenije ACH Voleya iz Ljubljane. Biće to sudar odbojkaških divova a očekuje se da će dvorana Pendik biti ispunjena do poslednjeg mjesta i da ćemo svi zajedno uživati u vrhunskoj odbojkaškoj predstavi osvajača Super Kupa Srbije OK Novi Pazar i šampina Slovenije AC H Voleya Ljubljana.

Za povećanu temperaturu potrudili su se i rukometaši koji već nartednog dana, dakle u četvrtak, takodje u 18 časova i to opet u hramu malih sportova dvorani Pendik igraju najvažniju utakmicu ove sezone, derbi nad derbijima Super B lige i možda najinteresantniju i najvažniju utakmicu u poslednjih deset godina protiv RK Vranje 1957 u borbi za titulu jesenjeg prvaka.

U duelu dvije neporažene ekipe u proteklih deset prvenstvenih kola blagi favoriti su gosti koji su mnogo sredstava uložili u svoj tim, doveli čak 11 pojačanja, a činjenica da su za pobjedu obećali svojim rukometašima premiju od oko milion dinara govori koliko je utakmica za njih važna.

Medjutim, kako u sportu često budžeti, premije i ostala stimulativna skalamerija slabo se pokažu u igri i najboljih i najskupljih timova i u taboru Novog Pazara opcija pobjeda je lajt motiv. Naravno jedan od bitnijih faktora je pun Pendik, navijači koji su i do sada davali krila svojim bodrenjem rukometašima Novog Pazara i uz inspiraciju i ambiciju rukometaša Novog Pazara da se savlada renomirani protivnik čini se jedinstven je potencijal i sublimaciju energija za eventualnu pobjedu.

I u petak ponovo na istom mjestu u dvorani Pendik ali sa početkom u 19,30h slijedi derbi meč poslednjeg jesenjeg kola Prve futsal lige Srbije , meč u kojem se izvanredna ekipa domaćeg Novog Pazara sastaje sa ekipom Smederevo.

Bogatoj jesenjuoj berbu bodova Novopazarci će probati da pridodaju i plodove za očekivati je odlične igre, jer su u strašnoj formi, i protiv ekipe Smedereva pred svojom publikom.

Vjerujemo da će Smederevac zapušiti i u dimu napustiti parket dvorane Pendik te da će se domaći majstori malog fudbala novoj pobjedi u jesenjem oproštaju od svoje publike.

Piše:Fehim Feša Karišik-Foto:Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net