Recent Posts

GORI KALIFORNIJA: Vatrene aždahe, gutaju sve pred sobom

GORI KALIFORNIJA: Vatrene aždahe, gutaju sve pred sobom

Zbog ogromnog požara u Kaliforniji proglašeno je vanredno stanje u okrugu Ventura, a vatra se neprestano i brzo širi… Ulažu se nadljudski napori u savladavanju vatrene aždahe…

LOS ANGELOS– objavljeno u kategoriji “Vijest, Svijet, Crna Hronika” 06.12. 2017. 12 : 11- Vatrene aždahe, gutaju sve pred sobom

VATRA GUTA SVE PRED SOBOM: U požarima koji bukte u Kaliforniji, jedna osoba poginula, evakuisano 600 kuća!!!

Ogroman šumski požar do sada je progutao više od 220 kvadratnih kilometara površine i uništio najmanje 180 struktura, objavili su vatrogasci okruga Ventura. Mediji su u utorak objavili da je jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći dok je bježala od požara. Objavljene snimke prikazuju vatru kako uništava domove u tom području.

Više od 7.000 kuća je evakuirano i oko 27.000 ljudi moralo je pobjeći od vatrene stihije. Određen je policijski sat za stanovnike koji su upućeni da ostanu na sigurnom.

Guverner Jerry Brown proglasio je vanredno stanje zbog požara te izjavio: – Vatra se brzo širi, ali nastavit ćemo se boriti svim mogućim sredstvima.

Požar se preko noći nekontrolirano proširio zbog snažnih vjetrova brzine preko 100 kilometara na sat. Jedan vatrogasac je ozlijeđen, a više od 1.100 ih je na terenu uz ostale službe i helikoptere.

Požar se širi prema gradu Santa Paula, oko 100 kilometara severozapadno od Los Anđelesa.

Mnogi evakuisani su upravo stanovnici Santa Paule.

“Požar se razvija velikom brzinom.

Sve što vatrogasci mogu da urade uz ovakve vetrove je da evakuišu ljude i štite građevine”, rekao je šef Vatrogasaca, Mark Lorencen.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net