Recent Posts

Kineski “Alibaba” stiže i dolazi u Srbiju

Kineski “Alibaba” stiže i dolazi u Srbiju

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je Alibaba grupa pokazala izuzetno interesovanje za srpsko tržište.

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijest, Globus, Putovanja” 05.12. 2017. 121: 34- Kineski “Alibaba” stiže i dolazi u Srbiju…

 

“Dogovorena je saradnja između kompanije Alibaba i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike”, izjavila je Matićeva nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sjedištu grupe u Hangdžou.

Na sastanku u Hangdžou, predstavnici „Alibabe“ predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svijet i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.

A šta bi konkretno dolazak u Srbiju najveće kineske internet prodavnice “Alibaba” koja veoma ozbiljno razmatra otvaranje logističkog distributivnog centra u Srbiji, značilo?

Za početak, skratio bi se rok isporuke robe sa 17 dana na 17 sati.

Matićeva je precizirala da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti. 
 
“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci”, istakla je državna sekretarka. 
 
Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumjevanju između Ministarstva i Alibaba grupe, navodi se u saopštenju. 

Predstavnici najveće kineske internet prodavnice još prije krajem septebra su pojsetili Regionalno poštanski logistički centar “Beograd” Pošte Srbije, i tada su pokazali interes za otvaranje logističkog distributivnog centra u Srbiji, kao i za razvoj platformi za elektronsku trgovinu.

“Alibaba” već ima logistički centar za Evropsku uniju i nalazi se u Frankfurtu, ali su tokom posjete Beogradu pokazali interes i da otvore jedan u Srbiji.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net