Recent Posts

DERBI SEZONE U PENDIKU

DERBI SEZONE U PENDIKU

Derbi jesenjeg dijela prvenstva a možda i kompletnog šampionata Super B lige za rukometaše, utakmica koja bi po svemu sudeći mogla da odluči koja će od dvije neporažene ekipe u deset dosada odigranih prvenstvenih kola podići se do Super lige, igra se na parketu dvorane Pendik u četvrtak sa početkom u 18 časova.

Novi Pazar ima snagu i tim koji je sastavljan od nekoliko „stranaca“ ali čiju okosnicu čine domaći igrači sa budžetom koji bi bio dovoljan tek za nekog u trećoj ili četvrtoj ligi.

Na drugoj strani Vranje kao grad ove godine forsira Rukometni tim, on je jedino svjetlo u sportskom životu grada Koštane i Mitketa, sa velikim brojem „stranaca“ , čak 11, dakle kvalitetnih igrača iz drugih pa i superligaških klubova i imaju, za rukometni sport, ozbiljan i veliki budžet barem deset puta veći nego RK Novi Pazar.

Ali počesto ne igra budžet nego srce a rukometaši Novog Pazara su već do sada pokazali da su sjajan i tim dostojan velikih rezultata. Naspram sebe će u četvrtak imati najozbiljnijeg protivnika u poslednjih deset godina, ekipu koja je po sastavu, igrama koje pruža i napokon po rezultatima ostvarivši svih deset prvenstvenih pobjeda u deset kola sa maksimalnih 20 osvojenih bodova i gol razlikom +73.

Dakle, rasturili su sve a najgore je prošla Lokomotiva u svom Lapovu koju je Vranje 1957 razbilo sa 15 golova razlike. Novi Pazar je osvojio dva boda manje (18) a najubjedljiviju, od osam svojih pobjeda, ostvario je protiv Priboja 32:25 i odigrao je dvije nerješene utakmice i to u III kolu protiv Topličanina u Prokuplju (24:24) i protiv Bele Palanke u IV kolu takodje kao gost (29:29).

Kako se približava utakmica temperatura u gradu raste a zaljubljenici rukometne igre se spremaju da do poslednjeg mjesta ispune tribine dvorane Pendik kako bi svojim navijanjem nosili rukometaše Novog Pazara do pobjede u meču protiv najvećeg rivala u borbi za Super ligu Srbije u rukometu.

Naravno, uprava i ljudi u Novom Pazaru će dočekati Vranjance kao sportske prijatelje ali će na parketu to biti muška igra, pravi rukometni derbi koji će na kraju i dati odgovor na pitanje koja je ekipa u ovom trenutku bolja i koja će na zimsku pauzu otići sa porazom.

Neće naravno biti nikakva tragedija ukoliko eventualno ekipa Novog Pazara i izgubi, ostaje još velikih jedanest utakmica na proljeće jer su u toku zimskog prijelaznog period moguće različite kadrovske promjene u svim ekipama.

Medjutim, opcija poraz se ne uzima u obzir u taboru plavih. Igraće se kako dolikuje plavom dresu, na pobjedu. Na kraju ko bude bolji pružiće sportski ruku pobjedniku ali bez obzira na ishod ove utakmice mrtva trka izmedju dvije najbolje ekipe u Super B ligi Srbije Novog Pazara i Vranja prezimiće i nastaviće se još žešće na proljeće.

Piše:Fehim Feša Karišik-Foto:Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net