Recent Posts

Snijeg i dalje pada, saobraćaj usporen,na prevojima znatno otežan

Snijeg i dalje pada, saobraćaj usporen, na prevojima znatno otežan

Snežni pokrivač spustio se danas i na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, zbog čega se saobraćaj na putevima odvija usporeno, a na planinskim prevojima i otežano, ali meteorolozi prognoziraju da se sneg neće dugo zadržati.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijest, Magazin, Putovanja, Region” 04.12. 2017. 06: 22- Snijeg i dalje pada, saobraćaj usporen, na prevojima znatno otežan…

Prema meteorološkim prognozama, region danas očekuje umjereno do pretežno oblačno, na srednjem i južnom Jadranu mjestimično s kišom, a u gorskim područjima i unutrašnjosti Dalmacije, naročito u Slavoniji, uz snijeg.

U drugom dijelu dana očekuje se prestanak padavina, a uveče sa sjeverozapada i djelimično razvedravanje, dok se na sjevernom Jadranu očekuje najviše sunca.

Pod snijegom, koji je sinoć počeo da pada, jutros je osvanula i Bosna i Hercegovina, gdje su sniježne padavine intenzivnije na istoku i sjeveroistoku zemlje, dok u Hercegovini pada kiša.

Snijeg od jutros pada u svim dijelovima sjeverne Bosne, gdje je saobraćaj na prevojima otežan.

Pod sniježnim pokrivačem su Doboj, Modriča, Bosanski Brod, Orašje, Gradačac, Modriča, Gračanica, Lukavac…

Dubina snijega na planinama Trebava, Majevica, Vis i Ozren je oko 10 centimetara, a na prevojima Bukva, Monj i Duje i do 20 centimetara. Na ovim prevojima saobraćaj se odvija otežano uz obaveznu upotrebu lanaca na vozilima.

Za sada struje i vode u ovom dijelu BiH ima. Nije bilo težih saobraćajnih nezgoda, niti prekida u saobraćaju.

U Sarajevu se saobraćaj odvija otežano zbog snijega koji još pada i čija je visina iznad 20 centimetara…

Što se tiče, dionica regionalnog puta Ulog- Klanci u dužini od 25 kilometara zbog sniježnih smetova i olujnog vjetra zatvorena je za saobraćaj za sve kategorije vozila, dok se na ostalim putnim pravcima u RS i BiH saobraćaj odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima.

Ipak, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) ni u BiH se snijeg neće zadržati, jer se u narednim danima očekuje manje padavina i razvedravanje.

U većem dijelu BiH se već popodne očekuje postepeno slabljenje, a večeras i prestanak padavina.

U ponedeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabijim snijegom u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje nešto sunčanije.

Pod bijelim pokivačem danas je i sjever Crne Gore, gdje je jutros počeo da pada snijeg, kako je i najavio Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Prema podacima Zavoda, od 07:00 sati na Žabljaku je palo 50 centimetara snijega, u Kolašinu 45, Šavniku 30, Pljevljima 29, Andrijevici 26, Bijelom Polju 26, Beranama i Plavu 20.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, na jugu kiša povremeno, u južnim i centralnim predjelima pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru uglavnom snijeg i susjnežica.

Povremen snijeg se očekuje ponegdje u centralnim, a moguć je i u višim planinskim predjelima na jugu, dok je za cjelu Crnu Goru prognozirano više padavina u prvom dijelu dana.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net