Recent Posts

KOLAPS:Otkazani letovi zbog padavina, poginulo više osoba u Njemačkoj

KOLAPS: Otkazani letovi zbog padavina, poginulo više osoba u Njemačkoj

Obilne sniježne padavine koje su u nedjelju zahvatile Njemačku odnijele su najmanje dva života, prouzrokovale više saobraćajnih nesreća, a zbog nevremena otkazano je na desetine letova.

BERLIN– objavljeno u kategoriji “Vijest, Evropa, Crna Hronika, Putovanja, Magazin” 04.12. 2017. 09: 32- KOLAPS: Otkazani letovi zbog padavina, poginulo više osoba u Njemačkoj…

PROMETNI HAOS U NJEMAČKOJ ZBOG SNAŽNE SNJEŽNIH OLUJA: Otkazani letovi, zaustavljeni vlakovi, morali su čak i koncert prekinuti

Njemačka novinska agencija DPA javlja da je prilikom vožnje na klizavom putu u Donjoj Saskoj poginula 86-godišnjakinja kada se automobil u kojem se nalazila sudario s vozilom iz suprotnog pravca.

Dvoje ljudi je poginulo, a prometna infrastruktura snažno je pogođena jakim olujama koje su zahvatile Njemačku.

Policija je saopćila da je od posljedica smrzavanja u gradu Kolledi, u istočnoj Njemačkoj, poginuo 83-godišnjak. Policajci su njegovo tijelo pronašli na putu u blizini staračkog doma gdje je stanovao.

Istovremeno, u Frankfurtu je zbog nevremena u nedjelju otkazano više od 80 letova. Također, nekoliko brzih putničkih vozova je zbog snijega bilo primorano usporiti vožnju u centralnim i južnim dijelovima zemlje.

U Berlinu letovi su otkazani u zračnim lukama Schoenfeld i Tegel, a vlasti najavljuju da se u petak tijekom dana očekuju nova otkazivanja letova.

– Gledajući decr,bst 2017. u cjelini, padavina neće manjkati. Očekuje se diljem Evrope decembar bogatiji sa padavinma. Što se bijelog Božića tiče, kazao je sljedeće:

– Još je teško reći što i kako, ali… velika je vjerojatnost hladnijega vremenskog razdoblja pred samu Novu godinu koji će se vrlo vjerojatno u kombinaciji s padavinama odraziti na sam taj dan.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net