Recent Posts

Vrıjeme, počeo padati pravi prvi snijeg

Vrıjeme, počeo padati pravi prvi snijeg

Nekoliko sati nakon što je BiHAMK i FHMZ objavio upozorenje na stvaranje snježnog pokrivača, počeo je da pada pravi snijeg…

SARAJEVO, BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Putovanje” 03. 12, 00: 03… počeo padati pravi prvi snijeg…

Oblačno i hladno, povremeno sa snıjegom uz stvaranje, a u planinskim predjelima povećanje visine snežnog pokrivača.

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i -1 °C.

Na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije umereno do potpuno oblačno i malo toplije, povremeno sa slabom kišom, koja će se rano ujutru ponegde lediti pri tlu. Krajem dana i u ovim predelima kiša će preći u slab sneg. Vetar slab i umeren severozapadni, zapadni, na jugu pre podne umeren južni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od -1 do 1, na jugoistoku i istoku zemlje do 5 stepeni.

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavat će nestabilno vrijeme sa snijegom na planinskim područjima i sa kišom i susnježicom na nižim nadmorskim visinama. Veće količine padavina očekuje se u četvrtak (30.11.).

U jutarnjim satima prognozira se slab do umjeren mraz. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -8 °C do -3 °C u Bosni, a u Hercegovini i Krajini od -2 °C do 2 °C.

Maksimalne temperature zraka kretat će se između 1 °C i 8 °C u Bosni, a na jugu zemlje i do 12 °C.

U periodu od 4. do 8. decembra prema sinoptičkim kartama doći će do kratke stabilizacije vremena. Prestanak padavina pratit će i lagani rast temperature zraka. Pred kraj prognoziranog perioda očekuju se nove količine padavina. Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega. Veće količine sniježnih padavina očekuju se u Krajini i jugozapadnoj Bosni.

http://ıBalkançnet

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net