Recent Posts

Nevjerica u Grčkoj: EU im ukida “giros”

Nevjerica u Grčkoj: EU im ukida “giros”

Grci su sa nevjericom primili vijest da postoji mogućnost da EU zbog sigurnosti zabrani giros…

BERLIN, ATINA: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Evropa, Putovanja” 03. 12… 11: 53…Nevjerica u Grčkoj: EU im ukida “giros”…

Grci su sa nevjericom primili vijest da postoji mogućnost da EU zbog sigurnosti zabrani giros, a “#Free_Giros” je postao trend na grčkom Tviteru.

“Dozvolili su konzervanse svuda, bombarduju malu djecu, ali im smeta giros…Počećemo znači giros da jedemo krišom i nelegalno u podrumima i sakrivenim lokalima?

Brane nam giros? Ovakvu Evropu želimo?”, samo su neki od komentara Grka na Tviteru.

Giros u Grčkoj je pod kontrolom Evropskog parlamenta, gdje se nalaze i poslanici Evropske komisije za fosfate u brzoj hrani širom Evrope. Sada je giros pod velikim rizikom da budu zabranjeni u Grčkoj što predstavlja pravi horor za Grke, i ne samo za njih, već i za ostale ljubitelje ove hrane, objavio je portal Grčka.info.

Evropski parlament je pokrenuo primedbe na predlog Evropske komisije da dozvoli korišćenje fosfata, uključujući fosfornu kiselinu, di i tri fosfate i polifosfate u mesu girosa.

Do ovog poteza je došlo usled zabrinutosti tokom naučnog pregleda u 2012. godini o mogućoj vezi između fosfata kada se koriste kao aditivi za hranu i bolesti srca- ali dokazi su tada ostali neusaglašeni.

Pravila EU obično zabranjuju upotrebu fosfatnih aditiva u pripremi mesa, u kom se koriste za zaštitu ukusa i sprečavaju sušenje mesa, ali postoje i određeni izuzeci.

Giros u Evropi će sada morati da sačekaju glasanje, koje će se održati između 11. i 14. decembra u Strazburu, kako bi saznali da li će njihova omiljena hrana i dalje moći da se služi u sendvičima sa istom teksturom i ukusom kao do sada…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net