Recent Posts

VRIJEME: Danas pretežno oblačno, hladno sa kišom i snijegom

VRIJEME: Danas pretežno oblačno, hladnO sa kišom i snijegom

U BiH će danas biti pretežno oblačno i hladno, mjestimično sa slabim padavinama, kišom i snijegom, saopštio je BiHMAK Hidrometerološki zavod Federacije BiH…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Putovanja” 02.12. 2017. 11: 22- VRIJEME: Danas pretežno oblačno, hladnO sa kišom i snijegom…

Na sjeveru veći dio dana će biti suho. Na planinama se predviđa manje povećanje visine snježnog pokrivača. Vjetar će biti slab i umjeren, sjeverozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus dva do četiri, a najviša od dva do šest stepeni Celzijusa.. U toku noći sa jugozapada će doći do pojačanja padavina.

U nedjelju 03.12.2017., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U ponedjeljak 04.12.2017., u centralnim i istočnim područjima oblačno. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. U ranim jutarnjim satima u Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Jutarnje temperature od -8 do -2, na planinama do -12, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 °C.

U utorak 04.12.2017., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -11, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 3 do 8 °C.

U srijedu 04.12.2017., jutro u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje sunčano. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -10, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno i hladno, u toku dana u pojedinim djelovima grada slaba kiša ili susnežica a u uveče i u toku noći povremeno snijeg, u višim djelovima stvaranje manjeg snježnog pokrivača. Vjetar će biti slab i umjeren, sjeverozapadni. Najniža temperatura će biti oko nule, a najviša oko tri stepena Celzijusa.

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih i osjetlјivih osoba. Oprez se savjetuje astmatičarima, kao i srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti promjenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net