Recent Posts

SRAMNO: Navijači Zrinjskog u Mostaru odali počast ratnom zločincu Praljku

SRAMNO U MOSTARU: Navijači Zrinjskog u Mostaru odali počast ratnom zločincu Praljku

Zrinjskog igrao utakmicu 17. kola Premijer lige BiH protiv Viteza, a meč su ponovo obilježili navijači mostarskog kluba… PRVIH šest minuta nije se navijalo na utakmici Zrinjskog i Viteza (3:0) u Premierligi Bosne i Hercegovine.

MOSTAR: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Crna Hronika, Sport, Fudbal” 20:43… SRAMNO U MOSTARU: Navijači Zrinjskog odali počast ratnom zločincu Praljku…

PRVIH šest minuta nije se navijalo na utakmici Zrinjskog i Viteza (3:0) u Premierligi Bosne i Hercegovine.
Navijači su na glavnoj tribini stadiona Pod bijelim brijegom u Mostaru bakljama ispisali “Heroji”, a svi gledatelji su prvih šest minuta proveli stojeći u tišini.
Time su odali počast šestorici dužnosnika nekadašnje tzv. Herceg- Bosne koji su u Haagu osuđeni za ratne zločine na ukupno 111 godina zatvora.
Slobodan Praljak se pri izricanju presude u sudnici ubio ispijanjem otrova, a navijači Zrinjskog cijelu utakmicu na ogradi su držali zastavu s njegovim likom.
Zrinjski, aktualni prvak Bosne i Hercegovine, vjerojatno će biti žestoko kažnjen zbog političkih poruka na tribinama.

Utakmica u Mostaru je počela veličanjem osuđenog ratnog zločinca koji je u haškoj sudnici izvršio samoubistvo, Slobodana Praljka.

Naime, susret u Mostaru počeo je veličanjem osuđenog ratnog zločinca Slobodana Pranjka, koji je u haškoj sudnici nedavno izvršio samoubistvo.
Ultrasi su, s druge strane, na tribini “Stajanje” istaknuli brojne parole te transparent s likom generala Praljka uz poruku “Generale, počivaj u miru!”.

Zrinjskog sada očekuje kazna od Nogometnog saveza BiH, a koliko će krovna kuća bh. nogometa biti “oštra” ostaje nam da vidimo na sljedećem zasjedanju Disciplinske komisije.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net