Recent Posts

Zvornik: Uhapšen bjegunac iz Srbije sa Interpolove potjernice

Zvornik: Uhapšen bjegunac iz Srbije sa Interpolove potjernice

Pripadnici Granične policije iz Zvornika uhapsili su N. J. (56) iz Srbije, a na osnovu potrage koju je za njim zbog teške krađe raspisao Interpol Wiesbaden.

Zvornik– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Svijet, Crna Hronika, Magazin” 30.11. 2017. 22: 22- Zvornik: Uhapšen bjegunac iz Srbijes sa Interpolove potjernice

Uhapšeni je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj, a potom i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

N. J. (56) iz Srbije uhapšen je na graničnom prelazu Karakaj na osnovu poternice koju je za njim zbog teške krađe u Nemačkoj raspisao Interpol.

Istog dana na Aerodromu Sarajevo na letu iz Beča uhapšen je E. H. (38) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog teške krađe. Bh.državljanin je predat pripadnicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na graničnom prelazu Popovi pri ulasku u BiH zaustavljen je E. H. (34) nakon što je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog davanja lažnog iskaza. On je predat Sudskoj policiji u Tuzli.

Ove godine uhapšeno 68 kriminalaca sa potjernica…

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica od početka godine raspisao je 91 međunarodnu potjernicu, dok je u istom periodu po osnovu inostranih potraga u Crnoj Gori uhapšeno 68 osoba.

Ovo su zvanični podaci Uprave policije, koje je za Pobjedu saopštio rukovodilac NCB Interpola Podgorica Dejan Đurović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora u odnosu na zemlje slične veličine ima najviše provjera Interpolovih baza podataka na godišnjem nivou.

U lociranju bjegunaca postoje poteškoće, ali posebno kada su u pitanju osobe sa dvojnim državljanstvom, pojašnjava rukovodilac NCB Interpola Podgorica.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net