Recent Posts

STIŽE NOVI SNIJEG, VEĆ U… POGLEDAJTE PROGNOZU VREMENA ZA NAREDNIH NEKOLIKO DANA

Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim djelovima. Uglavnom kiša, na planinama i snijeg. U Krajini snijeg ili susnježica se očekuju do 600 metara nadmorske visine. Od večernjih sati prema kraju dana, uslijed pada temperature zraka, posvuda u Bosni i po nizinama je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura zraka  između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, najviša dnevna temperatura zraka do 14 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne u Hercegovini i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, u Bosni sa kišom ili susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna do 11 stupnjeva.

U subotu u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i tokom noći, sa subote na nedjelju, a u višim područjima i povećanje snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna do 9 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. U planinskim područjima očekuje se i povećanje snježnog pokrivača do 30 cm, a u nižim područjima do 10 cm. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna do 8 stupnjeva.

Hrvatska: Uz pad temperature kiša će u gorju postupno prijeći u susnježicu, a u višim predjelima i u snijeg. Oborina koje će biti i u četvrtak, ali tek u petak vrijeme će se prolazno smiriti.

Već nam subota nosi novi val oborinaovaj put snijega bi moglo biti i u nizinskom dijelu zemlje.

Naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu već rano ujutro, a prema sredini dana oblaka će biti sve više i drugdje u zemlji. Temperature  ujutro će biti oko nule. Jedino se u Slavoniji očekuje malo ispod nule, i to zato što će na istoku biti nešto vedrije, pa će se noću zrak uz tlo više ohladiti.

izvor:agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net