Recent Posts

DANAS: Oblaci, kiša, olujni vjetrovi…

DANAS: Oblaci, kiša, olujni vjetrovi…

Na jugu Evrope i u BiH će biti oblačno i vjetrovito, uz pad temperature i veću količinu padavina, saopštio je BiHAMK hidrometeorološki zavod u Sarajevu…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Putovanja” 30.11. 2017. 07: 52- DANAS: Oblaci, kiša, olujni vjetrovi…

U većini krajeva južne i jugozapadne Srbije očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, a na krajnjem jugozapadu i jugu i preko 40 milimetara. Jak i olujni vetar će ujutru duvati na planinama, u južnom Banatu i u donjem Podunavlju.

Najniža temperatura biće od minus dva do osam, najviša od osam na sjeverozapadu do 13 na jugoistoku, u Hercegovini do šest stepeni C.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.11.2017 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Hercegovini i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, u Bosni sa kišom ili susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna zemlje od 3 do 8, na jugu do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 01.12.2017 (Petak)., u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i tokom noći, sa subote na nedjelju, a u višim područjima i povećanje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna zemlje od -3 do 3, na jugu do 9 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 02.12.2017 (Subota)., u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. U planinskim područjija očekuje se i povećanje sniježnog pokrivača do 30 cm, a u nižim područjima do 10 cm. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna zemlje od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno s kišom i vhetrovito. Najniža temperatura će biti šest, najviša 10 stepeni C.

Naredne nedelje će u BiH biti oblačno i hladnije, mjestimično s kišom, na planinama sa snijegom. Od subote je moguća susnježica i snijeg i u nižim predjelima, uglavnom u sjevernim i zapadnim dijelovima Srbije, a u nedelju i stvaranje manjeg snježnog pokrivača.

U ponedeljak i utorak će biti hladno i uglavnom suho. Od srijede će biti malo toplije.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savjetuje oprez zbog nepovoljne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, razdražljivost i poremećaj sna…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net