Recent Posts

Pregled jutra: Čitajte najnovije vijesti iz turske štampe

Pregled jutra: Ćitajte najnovije vijesti iz turske štampe

U, Antaliji održava 17. Međunarodni festival klavira, i da je koncert održala čuvena španska pijanistkinja Casal koja je osvojila srca Turaka…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Magazin” 29. 11. 2017. 06: 35…Pregled jutra: Čitajte najnovije vijesti iz turske štampe…

Jutarnje izdanje dnevnika Star prenosi da će predsjednik Republike Turske Erdogan 7. decembra boraviti u dvodnevnoj posjeti Grčkoj.U vijesti se prenosi da je posljednja posjeta Grčkoj obavljena prije 65 godina , kada je tadašnji predsjednik Bajar obavio posjetu ovoj zemlji. Ova posjeta je dogovorena prilikom posjete Binali Jildirima Grčkoj u junu 2017 godine i tom prilikom je predsjednik Grčke Pavlopolus izrazio veliko zadovoljstvo posjetom koju će narednih dana obaviti predsjednik Erdogan.

Dnevnik Haberturk je prenio da je premijer Binali Yildirim juče primljen od strane britanske premijerke May, i tom prilikom su na sastanku vođene debate u vezi Brexita, ekonomske saradnje i vanjske politike. Yildirim se sa britanskom koleginicom susreo na radnom doručku, i tom prilikom je turski premijer još jednom istakao da do kraja godine očekuje rast od 6-7 procenata.

Dnevnik Yeni Šafak je prenio da je tokom posjete turskog premijera Yildirima Velikoj Britaniji , prisustvovao i Ministar odbrane Nuretin Džanikli koji je u vezi gradnje domaćeg aviona kazao da će turski nacionalni borbeni avion TF-X biti operativan do 2023. godine.

Dnevnik Vatan u vijesti pod naslovom „Još jedna zemlja odabrala Aselsan „ se prenosi da je Aselsan potpisao sporazum sa Hyundai Heavijom, i da će u tom kontekstu biti građen top prečnika 76 mm.

Dnevnik Hurriyet je prenio da se u Antaliji održava 17. Međunarodni festival klavira, i da je koncert održala čuvena španska pijanistkinja Casal koja je osvojila srca Turaka.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net