Recent Posts

Oprez za meteoropate: Ledeno jutro i “zubato sunce”

Oprez za meteoropate: Ledeno jutro i “zubato sunce”

U BiH će ujutro biti hladno sa slabim, mjestimično i umjerenim mrazem, a tokom većeg dijela dana pretežno sunčano, saopštio je BIHAMK…

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Putovanja, Magazin” 29. 11. 2017. 05: 15…Oprez za meteoropate: Ledeno jutro i “zubato sunce”….

Danas će jutro biti hladno sa slabim, mjestimično i umjerenim mrazem, dok će tokom većeg dijela dana biti pretežno sunčano.

Poslije podne i krajem dana u sjevernim i zapadnim krajevima BiH očekuje se postepeno povećanje oblačnosti koje će se u toku noći proširiti na veći dio zemlje uslovljavajući povremeno kišu.

Puhaće slab do umjeren vjetar, koji će tokom dana biti u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od minus osam do minus dva, a najviša dnevna od četiri do 10 stepeni C.

I u glavnom gradu BiH u Sarajevu će ujutro biti hladno sa slabim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano. Jutarnja temperatura oko minus dva, a najviša dnevna oko 10 stepeni. U toku noći se očekuje postepeno povećanje oblačnosti.U Srbiji će do kraja nedelje biti pretežno oblačno, u četvrtak i petak mestimično s kišom, više padavina u južnim i jugozapadnim krajevima, na višim planinama sa snijegom.

Za vikend i u ponedeljak hladnije, pa se snijeg očekuje i u nižim predjelima.

Zatim od utorka hladno i bez padavina.

Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Izvjestan oprez se savjetuje osobama sa bronhijalnom astmom, kao i psihičkim i cerebrovaskularnim tegobama. 

Kod meteoropata najizraženiji mogu biti pojačana nervoza, bolovi u kostima i glavobolja…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net