Recent Posts

NESLUŽBENO: SLOBODAN PRALJAK UMRO U BOLNICI!

Žalbeno vijeće Haškog suda, podsjetimo, prekinulo je danas ročište na kojem je izricalo presudu šestorici čelnika Herceg- Bosne i to nakon što je Slobodan Praljak pred sudskim vijećem popio sadržaj bočice, a za koji njegovi odvjetnici tvrde da je otrov.

TV N1 iz krugova bliskih obitelji doznaje da je Slobodan Praljak umro u bolnici u Haagu, nakon što je u sudnici popio otrov.

Slobodanu Praljku Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju potvrdilo je kaznu od 20 godina zatvora. Nakon što mu je izrečena drugostepena presuda u haškoj sudnici, Praljak je pred sudskim vijećem progutao sadržaj bočice kazavši im da je “popio otrov”.

“Nisam ratni zločinac i ne priznajem vašu presudu”, kazao je osuđeni general Slobodan Praljak predsjedavajućem sudiji Carmelu Agiusu, koji ga je upozorio da prestane s komentarrima. Praljak je potom popio sadržaj bočice i objavio da je “popio otrov”.

Sudija Agius prekinuo je izricanje drugostepenih presuda, a Praljku je pozvana liječnička pomoć. Ubrzo je stigao tim za reanimaciju koji je ušao u sobu u koju je Praljak izveden iz sudnice. U krugu Haškog suda nalazi se i helikopter.

Osim Praljku, potvrđena i prvostepena presuda od 25 godina bivšem predsjedniku Vlade Herceg-Bosne Jadranku Prliću, kao i 20 godina zatvora Bruni Stojiću, bivšem ministru odbrane.

izvor:slobodnabosna.ba

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net