Recent Posts

Šta pomaže kod mahmurluka ili mamurluka???

Šta pomaže kod mahmurluka ili mamurluka???

Bolje je da spomenute namirnice pripremite dan prije – za svaki slučaj…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus, Magazin, Zabava-” 28. 11. 2017. 00: 12…Šta pomaže kod mahmurluka ili mamurluka???

Počinje sezona zabava, opuštanja i konzumiranja alkohola. Zato je vrijeme da se podsjetimo na to kako ne postoji magični napitak koji bi izliječio mahmurluk ili mamurluk, nikakve čarobne formule koja bi vas oslobodila glavobolje i sveopćeg osjećaja iscrpljenosti.
 
No postoji nekoliko načina kako da si te simptome olakšate, a najvažniji od sviju je voda.
 
Jednostavno je, ali djeluje. Nekoliko čaša vode prije izlaska i nekoliko njih za vrijeme same zabave učinit će čuda…
 
Alkohol je prirodni diuretik što znači da istiskuje tekućinu iz tijela zbog čega mozak mora crpiti vodu iz organa poput mozga i želuca- zbog čega se javljaju glavobolje i mučnina.
 
Još jedna stvar koja će vam pomoći kod mahmurkula je jaje, pripremljeno na bilo koji način. Jaja sadrže aminokiseline poput taurina, koji potiče rad jetre, i cistina koji pomaže kod glavobolje.
 
Osim aminokiselina trebat će vam i kalij koji tijelo troši kao posljedicu gubitka tekućine. Kalij se može pronaći u namirnicama poput banana, datulja i jogurta, tako da s oporakvom možete početi već od doručka.
 
Pokušavajte pritom izbjegavati namirnice teške za želudac, no jedite one koje će potiču rast razine šećera u krvi – malo meda ili tost od cjelovitih žitarica.
 
Ono što biste svakako trebali izbjegavati, koliko god primamljivo izgledalo, je masna i pržena hrana koja iritira želudac. Za takvu se hranu najbolje odlučiti prije izlaska kako biste napunili želudac i usporili apsorpciju alkohola u krv.
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net