Recent Posts

NOVI PAZAR: Međunarodni dan solidarnosti sa narodom Palestine

O tome kako Palestina može da podrži napore Novog Pazara da razvija svoje potencijale i da li na tom planu mogu pomoći zajednički prijatelji dva naroda, bilo je reči na sastanku gradonačelnika Nihata Biševca sa ambasadorom Palestine Muhamedom Nabhanom, koji je u našem gradu boravio u okviru obeležavanja Međunarodnog dana solidarnosti sa narodom Palestine.

“Voleli bi smo da pomognemo da preko zajedničkih, osvedočenih partnera pronađete uspešne preduzetnike koji će da investiraju u novopazarsku privredu. Za nas je saradnja Novog Pazara i ovog regiona sa arapskim, islamskim zemljama veoma dragocena”, istakao je ambasador Nabhan, koji kao glavni razvojni potencijal ovog kraja vidi turizam, odnosno zdravstveni turizam. “Ima u ovoj sferi mnogo intresovanja u arapskom svetu, kada je o investiranju reč.

Postoji realna mogućnost da na ovom planu napravimo uspešnu saradnju o čemu smo dosta razgovarali. Dogovorene su konkretne stvari iI zaista verujem da ćemo u bliskoj budućnosti ono što je dogovoreno i realizovati”, zaključio je ambassador Palestine u Beogradu Muhamed Nabhan.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastanak sa ambasadorom Palestine vidi kao otvaranje novog poglavlja na planu zajedničkog delovanja.

“Znamo da naš grad ima potencijale u sferi turizma, što nam je, kako je dogovoreno, polje nekog budućeg povezivanja, ali raduje i želja, konkretno interesovanje potencijalnih investitora iz arapskog sveta da dođu u naš grad”, rekao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se prezentovanjem narodne igre i pesme Palestine u Kulturnom centru dva naroda dodatno zbližavaju.

“Naš narod oduvek saoseća sa narodom Palestine i pruža podršku u meri u kojoj je to moguće, prvestveno u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava, prava na slobodu i mir. Javno i u svakoj prilici ističemo da narod Palestine treba da živi u istim uslovima kao i drugi ljudi širom sveta. Novopazarci u okviru Dana solidarnosti imaju priliku da vide deo osobenosti palestinske tradicije, a na zadovoljstvo svih onih koji uvažavaju sličnosti ali i razlike među ljudima, jer nas sve to čini bogatijima”, poručio je ovim povodom gradonačelnik Biševac.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana solidarnosti sa narodom Palestine, manifestacije upriličene u novopazarskom Kulturnom centru građanima je kroz igru i pesmu prezentovan deo palestinske kulture koju kako je rečeno “ovaj narod pažljivo neguje uprkos teškim uslovima u kojima živi”.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net