Recent Posts

Prevrnuo se đački kombi, povrijeđeno osam učenika

Prevrnuo se đački kombi, povrijeđeno osam učenika

 

Nekoliko učenika povrijeđeno je jutros kada je kombi koji je prevozio učenike sletio s ceste i prevrnuo se u mjestu Sipanje kod Bijelog Polja u Crnoj Gori.

BIJELO POLJE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region,Crna Hronika, Putovanja-” 27. 11. 2017. 15: 42…Prevrnuo se đački kombi, više djece povrijeđeno…

Kombi koji prevozi đake prevrnuo se jutros u bjelopoljskom selu Korita. U nezgodi je povrijeđeno osam učenika. Snijeg na kolovozu uslovio je klizavost usled čega je kako se pretpostavlja vozilo izletjelo sa puta i prevrnulo se, u mjestu Sipanje.

Osam učenika OŠ “Milomir Đalović” lakše je povrijeđeno u udesu koji se dogodio u mjestu Sipanje kod Bijelog Polja, kada je kombi izletio sa kolovoza, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Osmoro učenika je povrijeđeno u ovoj nezgodi i oni su prebačeni u Urgentni blok bjelopoljske bolnice

Povrijeđena djeca su, prevezena u Urgentni blok Opće bolnice u Bijelom Polju. Prema prvim informacijama, svi su zadobili lakše povrede.

Pretpostavlja se da je do nezgode došlo zbog klizavog puta i snijega.

Dva djeteta zadržana su na odjeljenju bjelopoljske bolnice, jedno zbog povrede naprsnuća čeone kosti, a drugo zbog nagnječenja grudnog koša sa jačim bolovima, kazao je za portal Kodex dežurni hirurg Duško Miladinović.

Šestoro djece zadobilo je lakše povrede i oni su kako je kazao Miladinović, otpušteni na kučno liječenje.

Kombijem je upravljao Rifat Adrović, koji je u udesu nepovrijeđen.

Do udesa je došlo kada je kombi, najvjerovatnije zbog sniježnog kolovoza, izletio sa puta i prevrnuo se na obližnjoj livadi.

Na sreću sve je prošlo bez težih posljedica, a povrijeđenimm učenicima pomoć je ukazana u bjelopoljskim zdravstvenim  ustanovama.

Iz AMSCG apeluju vozače da oprezno voze zbog poledice, jakog vjetra i sniježnih padavina.

Upozoravaju na  pojavu sitnih odrona na putevima koji prolaze duž klisura i usjeka.

“Neophodna je sporija vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove”, naveli su oni.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net