Recent Posts

Mostar: Jaka eksplozija, pekara ponovo na udaru reketaša

Mostar: Jaka eksplozija, pekara ponovo na udaru reketaša

Jaka eksplozija sinoć nešto iza 23 sata ponovo je uznemirila mještane mostarskog naselja Zalik… pekareva žena i beba doživjele šok, napadač viđen kako bježi…

MOSTAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika-” 27. 11. 2017. 14: 12…Mostar: Jaka eksplozija, pekara ponovo na udaru reketaša…

Mostarska policija traga za osobom koja je sinoć, nešto poslije 23 sata, aktivirala eksplozivnu napravu u dvorištu kuće vlasništvo Pervera Gigollaja, u Ulici Muje Pašića na broju 85 u mostarskom naselju Zalik.

U trenutku eksplozije u kući se nalazila njegova supruga sa bebom.

Kako smo se i sami mogli uvjeriti na mjestu događaja, eksplozivna naprava, navodno dinamitni štapić, bačena je u dvorište uz sami zid kuće. Riječ je o zidu kuhinje, u kojoj se u vrijeme eksplozije nalazila Gigollajeva supruga.

– Supruga je osjetila je miris baruta. Pošto je uz taj zid frižider, mislila je da iz njega dolazi miris, pa je otvorila roletne na prozoru, a onda se začula eksplozija. U tom momentu je vidjela kako muška osoba trči preko bašte od naše kuće – priča nam Gigollaj i dodaje kako je još dvoje komšija, koji su istrčali da vide šta se događa, vidjelo muškarca u bijegu. Oni su policiji opisali sumnjivog muškarca, onoliko koliko su mogli, jer se sve dešavalo pod okriljem noči.

Policija se, kako kaže, prema opisu, odmah dala u potragu za muškarcem, ali bezuspješno.

Prema riječima Ljudevita Marića, portparola MUP-a HNK, još niko nije priveden zbog ovog incidenta. U vrijeme eksplozije u drugoj sobi nalazila se tromjesečna beba. Majka i beba su pretrpjele strašan šok.

Ovo je drugi napad u posljednjih desetak dana na vlasnika kuće, koji je inače vlasnik pekare “Inpek”, koja se nalazi u istom naselju.

Nedavno mu je uslijed eksplozije nepoznate naprave uništen automobil BMW, a prije toga su polomljena stakla na pekari.

Gigollaj ponavlja kako iza svega stoje lokalni kriminalci, koji mu se na ovaj način svete jer je odbio da im plaća reket.

– Nekoga su poslali da me zastraši. Ja se ne bojim za sebe ali imam porodicu, strahujem za njih. Postaviću kamere i osigurati koliko mogu svoju porodicu i imovinu- dodaje Gigollaj.

Kaže da zamjera i policiji što, kako tvrdi, ništa konkretno ne poduzima po ovom pitanju.

– Ako toliki napadi na mene nisu dovoljni da se nešto konkretno poduzme, onda stvarno ne znam – ogorčen je vlasnik pekare.

Mostarska policija obavila je uviđaj, te su izuzeti fragmenti eksplozivne naprave koji će biti vještačeni kako bi se utvrdilo njihovo porijeklo.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net