Recent Posts

PAKLENI DAN: Odgođen veliki sarajevski derbi

PAKLENI DAN: Odgođen veliki sarajevski derbi

Igrači Željezničara i Sarajeva pozdravili razočarane navijače nakon odgađanja derbija… Loša organizacija je bila očigledna, početak meča je prvo odložen, a nakon što je održan sastanak delgata, sudija i organizatora, odlučeno je da se meč definitivno odgodi.

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Sport- Fudbal” 26. 11. 2017. 11: 52… PAKLENI DAN: Odgođen veliki sarajevski derbi

Prije samo par sati pred utakmicu u glavnom gradu BiH je počeo padati snijeg, što je napravilo velike probleme organizatorima utakmice, koje je krajem novembra snijeg uspio iznenaditi.

Loša organizacija je bila očigledna, početak meča je prvo odložen, a nakon što je održan sastanak delgata, sudija i organizatora, odlučeno je da se meč definitivno odgodi.

Koliko je domaćin olahko shvatio organizaciju meča, dovoljno govori činjenica da su samo dvojica ljudi čistili snijeg i pokušali obilježiti linije, što im naravno nije uspjelo, a čak organizatori susreta nisu ni prečke i stative obilježili crvenom bojom.

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se trebao odigrati u okviru XVI. kola Premijer lige BiH na stadionu Grbavica, odgođen je zbog snijega, što je razočaralo navijače oba kluba.

Naime, nakon jake jutrošnje kiše, počeo je padati gust snijeg. Stadion Grbavica se uprkos tome polako punio, a navijači sarajevskih rivala su željno očekivali početak utakmice.

Ipak, snijeg nije prestajao padati, a teren je bio u sve gorem stanju. Zaposlenici Željezničara su napravili crvene linije na terenu, počeli su čistiti travnjak, no, pomoći nije bilo.

Sudije, delegat i predstavnici klubova su procijenili situaciju te su na sastanku odlučili da se derbi odgodi.

Susret vječitih rivala bi trebao početi u 13:00 sati, ali je jasno da je teren stadiona Grbavica u lošem stanju i prije prvog sudijskog zvižduka.

Kiša je počela padati jutros, a potom su uslijedile snježne padavine. Potom su igrači obje ekipe izašli na teren kako bi pozdravili navijače, a na tribini sa gostujućim navijačima je bilo i bakljade.

Za Željezničar će igrati: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić, Hajdarević, Blagojević, Ramović, Zakarić, Zec i Ubiparip.

Na klupi Plavih se nalaze Fejzić, Kajkut, Zeba, Osmanković, Projić, Žerić i Elsner.

S druge strane na teren će istrčati: Pavlović,Hodžić, Novaković, Mihojević, Bekić, Sarić, Adukor, Stanojević, Hebibović, Velkoski i Ahmetović.

Šansu sa klupe u redovima gostiju će čekati Adilović, Ivetić, Husejinović, Hadžić, Herić, Rahmanović i Mujakić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net