Recent Posts

ČESTITKE U POVODU 25. NOVEMBRA DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE…

Čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine…

Svim građanima, prijateljima koji VOLE Bosnu i Hercegovinu čestitamo 25.novembar, Dan državnosti BiH…
SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Magazin, Kultura” 25. 11. 2017. 00: 32- Čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine…
U subotu, 25. novembra 2017. godine se obilježava jedan od najvažnijih događaja koji su obilježili historiju Bosne i Hercegovine.
Na ovaj dan, prije 74 godine, u Mrkonjić Gradu je održano Prvo zasijedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), čime su postavljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne. Odluke Prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a i danas predstavljaju osnovu demokratskih načela na kojima se temelji razvoj našeg društva i domovine u cjelini.
Ovim putem svim učenicima i zaposlenicima u odgojno-obrazovnim ustanovama čestitamo Dan državnosti.
 
Iskreno kada to mnogi zaboravljaju želim od srca i u ime regionalnog portala http://iBalkan.net svima koji su privrženi jednoj jedinoj BiH iz Vaše informativne kuće čestitke za 25.novembar Dan državnosti.Pomalo zaboravljeni ali ne od onih koji jako dobro znaju Vašu ulogu u onome što zovemo državnost, želim Vam se zahvaliti na Vašem doprinosu da danas budemo to što jesmo BiH ali i doprinosu svima onima kojim svaki dan u iBalkan.net informativnom regionalnom portalu i dalje na svoj način gradimo ono što zovemo naša draga Bosna i Hercegovina. Još jednom sretan Vam praznik iako za Vas nepostoji neradni dan.
 
Želim naravno ovom prilikom čestitati 25.novembar i svim, Bosanscima i Hercegovcima kao i svima onima koji ovu državu doživljavaju kao jedinu i samo svoju…
Čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine…
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net