Recent Posts

Sanel Papić 02 decembra u Dessau ide na novu pobjedu

Aktuelni evropski prvak u boksu u EBA asocijaciji, kategoriji ”cruiser” i bokserski prvak Balkana u kruzer kategoriji verzije EBA, Sanel Papić, alijas iz Sjenice  boksovaće 02. decembra 2017 u Dessau  svoj 21-ti profesionalni meč u Kruzer kategoriji.

Revija će biti u njemačkom gradu Dessau sa početkom od 18 h.

Kako saznajemo Sanel ide na 21-0 kao Evropski šampion u profi boksu.

Bombader se spremao više od 3 mjeseca za ovaj meč na različitim lokacijama od Crne Gore, Njemačke kao i u rodnoj Sjenici u Coloseum Gym-u.

Papić je posebno motivisan za ovaj meč ali nije htio da otkrije niti da detaljiše o motivima za pobjedu vezne za ovaj meč.

Kao svi vrhunski sportistii pretpostavljamo da Sandžački Bombader  ne želi da ”İzmaleriše” svoj fenomenalni i veličanstveni niz od 20-0 u dosadašnjim mečevima ili bude pogrešno protumačen.

Meč će se održati u kruzer kategoriji (91 kg.)  u 10 rundi.

Ime protivnika će biti naknadno saopšteno..

O Sanelu Papiću se puno zna i mnogo piše. Sanel se bavi boksom od 1999. godine, a počeo je istovremeno s početkom studija u Sarajevu. İako nekako sport i obrazovanje i ne idu često “ruku- pod ruku”,  Sanel je dokazao da to i nije tako. On je po vokaciji Magistar Političkih nauka koje je završio u Sarajevu.

Iako su  mu nadimak Sandžački Bombader dali novinari- Bombader-  vjerovatno zbog  jačine njegovih  udaraca na alijas  Sandžak je posebno ponosan. Zbog svega toga  ponosan i na svoje korijene i bez obzira što nastupa pod Njemačkom licencom  znam ko je, šta je i jako je ponosan na to.

Na kraju dovoljno je  reći “Jedan je Sanel Papić”- Veliki borac, momak koji nije bježao od problema već ih rješavao, sportista koji može i treba da bude uzor današnjoj omladini. Biti sportista ali i biti obrazovan ide sasvim normalno uz ime Sanela Papića, alijas The Bomber Of Sandžak iz Sjenice.

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net