Recent Posts

VRIJEME DANAS: Pretežno sunčano i malo toplije

VRIJEME DANAS: Pretežno sunčano i malo toplije

U Regionu će danas biti pretežno sunčano i malo toplije. Na jugu i jugozapadu jutro mjestimičn maglovito sa slabim mrazem…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa, Magazin” 22. 11. 2017. 06: 07- VRIJEME DANAS: Pretežno sunčano i malo toplije

 U Regionu će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije. Na jugu i jugozapadu jutro mjestimičn maglovito sa slabim mrazem.

Vjetar će biti slab i umjeren, zapadni, jugozapadni. Najniža temperatura od minus dva do sedam stepeni Celzijua, najviša od 10 do 16 stepeni, saopštio je BiHAMK federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano i malo toplije. Vjetar uglavnom slab, zapadni, jugozapadni. Najniža temperatura sedam stepeni, najviša oko 16 stepeni C.

Izgledi vremena za BiH u narednih sedma dana- do 29. novembra: Do subote pretežno sunčano i toplo, po kotlinama i nižim predelima maglovito. Magla će se u četvrtak i petak ponegdje zadržati duže tokom prepodneva.

U nedelju i ponedeljak pretežno oblačno i hladnije, u nižim predjelima povremeno kiša, na planinama snijeg. Od utorka razvedravanje uz porast temperature.

Biometriska prognoza

srijeda 22.11.2017.
Biometeorološke prilike djelimično će biti lošije, pretežno u Bosni, kao posljedica prolaska slabije izraženog pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti.

četvrtak 22.11.2017.

Biometeorološke prilike će biti ugodnije u odnosu na protekli period. Dodatna stabilizacija, uz lagani porast temperatura tokom dana, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i veče će biti prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo posvetiti više pažnje odijevanju.

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog saobraćajne nezgode, otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-17 Zenica- Kakanj, kod mjesta Janjići.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje se također saobraća jednom trakom. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net