Recent Posts

Uhapšen u akciji “Potencijal”: Optužen za šverc viagre i kamagre

Uhapšen u akciji “Potencijal”: Optužen za šverc viagre i kamagre

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nikole Đorđića, dvadesetpetogodišnjaka iz Bijeljine, zbog sumnje da je prodavao opasne lijekove bez odgovarajućih dozvola…

TUZLA, BJELJINA– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Magazin, Crna Hronika” 21. 11. 2017. 14: 47-  Uhapšen u akciji “Potencijal”: Optužen za šverc viagre i kamagre…

Prema optužnici, on je spomenute lijekove na području BiH prodavao u periodu od augusta 2014. godine do januara 2015. godine, a nabavljao ih od njemu poznate osobe.

– Tokom provođenja istrage on je za novčani iznos od 960 KM prodao određenu količinu medikamenata – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Đorđić je  uhapšen u policijskoj akciji “Potencijal” koja je provedena u januaru 2015. godine i to zajedno sa još pet osoba. Osim Đorđića tada su uhapšeni i ranije optuženi Senaid Serhatlić (50) iz Tuzle, Mladen Smoljić (50) iz Jajca, Esmeralda Isabegović Međanović (42) iz Doboja te Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Akciju je provela SIPA zbog sumnje da su se osumnjičeni bavili seks trafikingom i trgovinom sredstava za potenciju. Oni su medikamente i stimulativna sredstva porijeklom iz Indije švercovali iz Mađarske u BiH.

Tokom akcije pretresesni su objekti na 12 lokacija i to na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada, a prilikom pretresa kuća i automobila koje su koristili optuženi, pronađena je veća količina lijekova i medikamenata, odnosno viagre i kamagre, čija je vrijednost procjenjena na oko 30.000 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net