Recent Posts

Malo mraza i magle, pa oblaci i ponegdje sunce, pa onda kiša

Malo mraza i magle, pa oblaci i ponegdje sunce, pa onda kiša

Danas vrijeme u Regionu BALKAN- a, na jugozapadu zemlje biće pretežno sunčano, a samo se na sjeveroistoku se povremeno očekuje slaba kiša.

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Putovanja” 21. 11. 2017. 06: 47-  Malo mraza i magle, pa oblaci i ponegdje sunce, pa onda kiša…

 Polje niskog vazdušnog pritiska u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice uslovit će nestabilno vrijeme s kišom i snijegom. Snijeg se očekuje u većem dijelu Bosne i na većim nadmorskim visinama Hercegovine, a kiša na jugu zemlje i na krajnjem sjeveru. Nestabilno vrijeme zadržat će se do vikenda. U prva dva ove sedmice prognozira se između 10 i 20 mm kiše i između 5 i 15 cm snijega. Temperature zraka kretat će se između -1 °C i 4 °C u Bosni, a u Hercegovini do 12 °C.

U većem dijelu puhaće slab i skoro pa slab do umjeren vjetar. Najniža temperatura biće od minus četiti do tri stepena, a najviša od šest do 13 stepeni C.

utorak 21.11.2017.
Biometeorološke prilike djelimično će biti lošije, pretežno u Bosni, kao posljedica prolaska slabije izraženog pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti. 

U Sarajevu će ujutro ponegdje biti magla, a tokom dana umjereno do potpuno oblačno i uglavnom suho, uz slab do umjeren vjetar. Najniža temperatura biće oko tri, a najviša oko 10 stepeni C.

U BiH će od srijede do subote ujutro mjestimično biti magla, koja će se ponegdje po kotlinama i nizijama zadržavati prije podne. U toku dana će biti pretežno sunčano i toplije.

U nedelju i ponedeljak pretežno oblačno i hladnije, u nižim predjelima povremeno kiša, na planinama snijeg, a od utorka se očekuje razvedravanje.

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima se savjetuje izvjesna opreznost, naročito u sjevernim i sjeveroistočnim delovima Balkana.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu promjenlјivog raspoloženja i glavobolјe.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net