Recent Posts

Drama zvani Dodik: Oglasio se kabinet Vučića, Srbija ne želi pripajanje RS-a

Drama zvani Dodik: Oglasio se kabinet Vučića, Srbija ne želi pripajanje RS-a

Linije na mapi koje je olovkom iscrtao Milorad Dodik uznemirile su region. Iz kabineta predsjednika Srbije reagovali su ovako…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Magazin” 21. 11. 2017. 07: 47- Drama zvani Dodik: Oglasio se Vučić, Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske…

Vlast u Srbiji ne želi pripajanje Republike Srpske Srbiji, rečeno je danas u kabinetu predsjednika Aleksandra Vučića.

Sagovornici iz Vučićevog kabineta su naveli da je Srbija jedina prepreka otcepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik.
 
Predsednik RS Milorad Dodik rekao je u intervjuu Dojče veleu da će za 10 godina u sastavu Srbije biti Republika Srpska i sjeverni dio Kosova.
 
Na molbu da pokaže na mapi šta će biti s granicama, Dodik je povukao granicu između BiH i RS koju je pripojio Srbiji.

Kada je riječ o podeli Kosova, odnosno razmeni teritorija- sjever Kosova za Preševsku dolinu, o kojoj je izvjestio prošle nedelje, kao mogućem tajnom planu Beograda i Prištine, sagovornici iz krugova bliskih Vladi Srbije su rekli da bi takav ishod bio poželjan za Srbiju, ali i da je “bajkovit”.

– Milorad Dodik samo potvrđuje da se od ratnog programa iz devedesetih godina nije pomerilo ni za kvadratni metar – komentariše za Danas istoričarka Dubravka Stojanović Dodikovu mapu Zapadnog Balkana.

Ona ističe da “smo zbog toga ušli u ratove”. “A onda smo izgubili četiri rata. Sad je, izgleda, procjenjeno da opet može sve to iz početka. Ni Republika Srpska ni sjever Kosova se ne mogu pripajati Srbiji bez rata, to je svakome potpuno jasno”, ističe sagovornica našeg lista.

Upitana da ocjeni ponašanje Beograda kada je o ovoj temi riječ, Dubravka Stojanović uzvraća pitanjem: “Pa, kao Dodik to sam smišlja?”

– Slobodan Milošević je jednom prekinuo sa Radovanom Karadžićem, pa se to tada i te kako vidjelo. Sad nema reakcije Beograda koja bi pokazala makar minimalno neslaganje. Politika nije psihoanaliza, mora se čuti i vidjeti reakcija na ovako avanturističke izjave- smatra naša sagovornica.

Na pitanje kako vidi izjave zvaničnika o tome da podržavaju cjelovitost BiH, ona zaključuje: “Neka kažu to oštro, pa da vidimo.”

http://Izvor: Agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net