Recent Posts

Pijani tinejdžer usmrtio Elzu Lalić, vraćala se sa posla, pobjegao sa lica mjesta

Pijani tinejdžer usmrtio Elzu Lalić, vraćala se sa posla, pobjegao sa lica mjesta

Pješakinja E. L. (44), rođena u Skoplju, nastanjena u Ljubuškom, poginula, kada je na nju naletio automobil land rover, kojim je upravljao pijani osamnaestogodišnjak iz Proboja kod Ljubuškog, potvrđeno je iz MUP-a ZHK…

MOSTAR, LJUBUŠKI– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 20. 11. 2017. 15: 22- Pijani tinejdžer usmrtio Elzu Lalić, vraćala se sa posla, pobjegao sa lica mjesta…

Kako nam je kazao portparol MUP-a ZHK Dražan Bošnjak, policijska patrola oko 4 sata ujutro je s desne strane pored ceste zatekla tijelo nastradale žene, a smrt je konstatirala ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

– Oko 5 sati u prostorije PU Ljubuški pristupio je L. G. (1999. godište) iz Proboja koji je priznao da je skrivio ovu nesreću. Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao koncentraciju od dva promila alkohola u krvi, te je lišen slobode – kazao je Bošnjak. Dodao je i da je, nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu dežurnog tužioca, 18-godišnjak pušten na slobodu, te da će se istraga protiv njega voditi u redovnoj proceduri.

“Smrtno je stradala E.L. (1973.), rođena u Skoplju, Makedonija, a nastanjena u Ulici fra Matije Divkovića u Ljubuškom”, izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Dražan Bošnjak.

Alkotestom je utvrđeno da je L.G. imao koncentraciju od 2,0 g/kg alkohola u organizmu te je lišen slobode. Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a izvještaj po počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Tužilaštvu”, izjavio je za glasnogovornik Bošnjak za Bljesak.info.

Uviđaj su na mjestu nesreće izvršili dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva te pripadnici Odjela kriminalističke policije Ljubuški.

Tužilac koji rukovodi istragom naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti nesretne žene, a naložena su i ostala potrebna vještačenja s ciljem dokumentovanja svih okolnosti ove nesreće.

Lokalni portali javljaju da je stradala Elza Lalić, na koju je vozilo naletjelo dok se vraćala kući s posla iz jednog noćnog kluba, gdje je radila kao higijeničarka.

Iza nje su ostali suprug i maloljetni sin.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net