Recent Posts

“NIJE PRIJETNJA…”: Šta je Bakir Izetbegović u Mostaru poručio Srbiji…

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je prisustvovao na obilježavanju 25. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH u Mostaru.

Bakir Izetbegović se nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe obratio medijima, a između ostalog govorio je i o nedavnom intervjuu za DW koji je izazvao mnoge reakcije i poljuljao političku scenu u regionu.

Kako komentarišete reakcije i dešavanja nakon intervjua?

“One su naoko besmislene i bespotrebne, a samo u politici ništa nije bespotrebno. One su, očigledno, u Srbiji dimna zavjesa za nešto. Šta? Možemo nagađati, da li je to presuda Mladiću, NATO ili šta?

 Ne bih da nagađam zašto su ovakvu galamu digli u Srbiji. Predsjednik Vučić i njihov nacionalni savjet su spustili loptu i to je dobro. Ovdje u BiH je to pokušaj da se ušutka bh. patriotska strana.

Da se legalizuju teme o paradržavama, cijepanju BiH, referendumima, nagrađuju ratni zločinci, proslavljaju datumi vezani za agresiju na BiH a da bh. strana šuti i mlako odgovara”, kazao je Izetbegović i dodao:

“Na bezobrazne izjave, tvrdnje i planove da mi odgovaramo mlako ili ne odgovaramo, i da se tako stvori prostor za buduće referendume… Isprobava se reakcija.

Na tvrde poruke koje idu u smislu podjele, može se imati samo tvrd odgovor. Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju.

Ne može se moj odgovor tretirati kao prijetnja, prijete oni koji govore o referendumima, nagrađuju Krajišnike, Karadžiće i po ratnim zločincima nazivaju škole”, poručio je bošnjački član Predsjedništva BiH.

izvor:(N1/SB)

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net