Recent Posts

HOROR: “Pale” nagodbe, dileri pristali na 123 mjeseca robije

Četvorica dilera heroinom, kokainom i marihuanom koji su uhapšeni u policijskoj akciji “Povratnik” u augustu ove godine, sklopili su sa državnim Tužilaštvom sporazume o priznanju krivnje prema kojima bi, ukoliko ih Sud prihvati, trebali dobiti ukupno deset godina i tri mjeseca zatvora.

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 17. 11. 2017. 12: 57- HOROR: “Pale” nagodbe, dileri pristali na 123 mjeseca robije…

Aleksa Krndija, prvooptuženi u ovom slučaju, trebao bi biti osuđen na sedam godina zatvora, a sporazumom je predviđeno i da se od njega oduzme 1,2 kilograma zaplijenjenog heroina kao i novac koji potječe od preprodaje droge, odnosno 6.700 KM, 1.700 eura te automobil mercedes, mobilni telefoni i drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela.

Sporazumom je dogovoreno i da Vojislav Žigić bude kažnjen zatvorskom kaznom od jedne godine zatvora, te će se od njega oduzeti 100 grama marihuane i 2.500 KM. Ista kazna trebala bi biti dosuđena Petru Krndiji dok je Srđan Krndija pristao na kaznu od 15 mjeseci zatvora.

Prema optužnici, ova kriminalna grupa kojom je rukovodio Aleksa Krndija je tokom 2016. i 2017. godine nabavljala, rasparčavala, krijumčarila i prodavala na ilegalnom narko tržištu marihuanu, heroin i kokain, te zajedno sa drugim osobama, krijumčarila opojne droge sa područje Srbije u BiH i obratno.

U akciji je uhapšeno šest osoba, a pretreseni su objekti na deset lokacija na području Brčko distrikta BiH i Tuzle. Pronađen je heroin, marihuana, nekoliko tableta ekstazija, digitalna vaga, folije i selotejp korišten za pakovanje droge. Također, nađeni su vatreno oružje bez dozvole sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, uređaji za pohranu podataka, određeni dokumenti, bilješke i rokovnici, određena količina zlata i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM.

Kada je grupa razotkrivena, kod njih je pronađeno i oduzeto i oko dva kilograma smjese koja se na ilegalnom narkotržištu koristi za povećanje mase opojnih droga.

– Svi optuženi su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali počinjenje krivičnih djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, a predložene kazne u skladu su sa ulogom optuženih u izvršenju krivičnih djela – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Sporazumnim priznanjima optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na sankciju koju im temeljem sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net