Recent Posts

Zenica: Vruća tema, ko blokira Kodrin dolazak na klupu Zmajeva

Fudbalska vlada nije bila jednoglasna, Izbor selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će izuzetno vruća tema u narednim danima.

ZENICA- SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Sport, Region, Fudbal, Magazin” 16. 11. 2017. 22: 23- Zenica: Vruća tema, ko blokira Kodrin dolazak na klupu Zmajeva…

Izvršni odbor N/FSBiH na današnjoj sjednici u Zenici nije donio odluku ko će naslijediti Mehmeda Baždarevića, a odluka je prolongirana za 29. novembar, kada je zakazana nova sjednica fudbalske vlade.

Do tada će biti izuzetno zanimljivo, a potvrđuju to i događanja na današnjoj sjednici IO. Naime, još sinoć se pojavila informacija da je Meho Kodro glavni kandidat i da će “trijumfovati” ispred Amara Osima.

No, stvari su se promijenile iza zatvorenih vrata Trening kampa N/FSBiH u Zenici. Veto na Kodrin izbor stigao je iz FS Republike Srpske. Potvrdio je to za Faktor i Mile Kovačević, predsjednik FSRS.

– Jeste, bio sam protiv imenovanja Mehe Kodre – decidan je Kovačević, a onda je uzvratio protupitanjem, objasnivši i zbog čega je bio protiv:

– Da li sam trebao biti za njegov izbor? Kada neko iz FSRS pogrešno trepne, on je rušitelj Saveza, a svi znamo šta je Kodro uradio 2008. godine. Naša reprezentacija u Zenici je igrala zvaničnu utakmicu, a on je na Koševu organizovao drugu utakmicu. I svi su bojkotovali meč na Bilinom polju… Neka mi neko kaže kada sam ja uradio nešto pogrešno? Ako jesam, rado ću prihvatiti kritiku. Ali, mislim da nisam.

Kovačević je najavio da bi lista kandidata za Baždarevićevog nasljednika do 29. novembra mogla biti proširena.

– Da ne bude zabune, FSRS neće predlagati kandidate, nego će iznijeti svoje razmišljanje za najbolje rješenje. Ne mora značiti da Osim ili Kodro nisu najbolje rješenje, ali zašto ne pokušati i potražiti još nekog trenera koji je možda i bolji. Najvažnije je sagledati sve mogućnosti i pronaći najboljeg selektora za našu reprezentaciju – poručio je Kovačević.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net