Recent Posts

Ubijena najtraženija teroristkinja u Turskoj

Ubijena najtraženija teroristkinja u Turskoj

İstanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 15. 11. 2017. 07: 52- Ubijena najtraženija teroristkinja u Turskoj…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske potvrdilo je da je u antiterorističkoj akciji započetoj 2. novembra u Bestler- Dereleru, koje pripada Sirnaku, ubijen 31 pripadnik terorističke organizacije PKK, a među njima i Hulya Eroglu koja je koristila i kodno.

Turske snage sigurnosti u akciji na jugoistoku zemlje neutralizirale su najtraženiju čelnicu terorističkog pokreta PKK i još 30 pripadnika te organizacije…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske potvrdilo je da je u antiterorističkoj akciji započetoj 2. novembra u Bestler-Dereleru, koje pripada Sirnaku, ubijen 31 pripadnik terorističke organizacije PKK, a među njima i Hulya Eroglu koja je koristila i kodno ime ”Gulbahar”.

Riječ je o članici takozvanog Petočlanog izvršnog vijeća terorističke grupe PKK/KCK koja se nalazi na Crvenoj listi traženih terorista i jedina je sa te liste koja se nalazi unutar granica Turske.

Oružane snage Republike Turske saopćile su da su turski bombarderi gađali novootkrivene položaje na sjeveru Iraka na kojima su teroristi PKK-a spremali nove napade na kasarne i položaje turske vojske.

Predhodno su i pripadnici policije u Turskoj uhapsili su skoro 100 osoba, za koje se smatra da su povezane sa Islamskom državom. Policija u Istanbulu izvršila simultane operacije u nekoliko okruga u Turskoj i da su tom prilikom uhapšene 82 osobe sa stranim državljanstvom.

Zbog istih sumnji u južnoj provinciji Adana privedeno je 11 sirijskih državljana.

U Ankari je uhapšeno više od 170 osoba, takođe osumnjičenih za povezanost sa Isilom.

Turska je bila meta nekoliko napada, za koje se odgovornim smatraju militanti Isila, uključujući oružani napad u Istanbulu 31. decembra prošle godine, u kojem je naoružani napadač ubio 39 osoba uglavnom stranih državljana…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net