Recent Posts

DANAS: Hladno i kišovito, snijeg na planinama

DANAS: Hladno i kišovito, snijeg na planinama

U Bosni i Hercegovini snijeg na kolovozu usporava saobraćaj na većini puteva u višim planinskim predjelima. Posebno se izdvaja područje Romanije, gdje je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Ripač- Vrtoče- Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac- Drvar, Bugojno-Kupres, Gornji Vakuf- Jablanica i Trnovo- Foča. Dodatne poteškoće stvaraju i niske temperature, koje uzrokuju mjestimičnu poledicu.

Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Zbog novih padavina, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autocesti A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

U BiH će u srijedu biti oblačno i hladno vrijeme, u planinama će padati vlažan snijeg, a drugde mjestimično slaba kiša, navodi Federalni Hidrometeorološki zavod.

I u Sarajevu će biti oblačno i hladno vreme, povremeno uz slabu kišu. Sjeverozapadni vjetar će biti slab do umjeren, najniža temperatura 4 stepena, a najviša 7 stepeni C.

U narednih sedam dana, do 22. novembra, očekuje se pretežno oblačno vrijeme.

U četvrtak će takođe biti hladno, mjestimično sa slabom kišom, a u planinama će padati vlažan snijeg.

U petak i subotu vrijeme će uglavnom biti suho i malo toplije.

Biometeorološka prognoza za sredu, 15. novembar:

Uticaj meteorološke situacije na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe s disajnim tegobama biće relativno nepovoljan. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promjenljivo raspoloženje i pospanost.

DANAS: Hladno i kišovito, snijeg na planinama…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net