Recent Posts

HOROR: Uhapšen zbog silovanja 10- godišnje djevojčice

HOROR: Uhapšen zbog silovanja 10- godišnje djevojčice

VITEZ: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Crna Hronika” 14. 11. 2017. 14: 07… HOROR: Uhapšen zbog silovanja 10- godišnje djevojčice…

Krivično djelo prijavljeno tokom proteklog vikenda, a desilo se navodno prije tri godine • Policija i Tužilaštvo SBK ispituju slučaj…

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona uhapsili su jučer na području Viteza 22- godišnjaka osumnjičenog za silovanje 10- godišnje djevojčice, potvrđeno je iz MUP-a SBK.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su roditelji djevojčice, koja sada ima 13 godina, tokom vikenda prijavili navodno napastvovanje djevojčice, koje se dogodilo prije tri godine.

Prema nezvaničnim informacijama, iako je od slučaja prošlo tri godine, ginekološki pregled je i nakon tolikog protoka vremena, pokazao tragove seksualnog zlostavljanja.

Mediji su potrvrdili da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uhapsili su jednu osobu iz Viteza osumnjičenu za krivično djelo spolni odnošaj s djetetom. Kako nezvanično saznajemo, ovo krivično djelo je prijavljeno tokom proteklog vikenda a desilo se prije tri godine. Naime, osumnjičenom se na teret stavlja da je 2014. silovao tada desetogodišnju djevojčicu u jednom viteškom naselju.

Policiji su djelo prijavili njeni roditelji, koji navodno žive u neposrednoj blizini osumnjičenog. O tome je policija odmah obavijestila Tužilaštvo SBK, koje će saslušati osumnjičenog, a potom odlučiti o daljim mjerama.

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić je za prisutne medije potvrdio da je jedna osoba privedena zbog ovog djela, ali kako je kazao, zbog osjetljivosti slučaja, ne može govoriti o detaljima.

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao nam je da će policija pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva SBK poduzimati sve potrebne mjere i radnje s ciljem rasvijetljavanja i dokumentovanju ovog slučaja. Zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da je žrtva dijete, više detalja iz policije nisu mogli iznositi.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net