Recent Posts

Erdogan- Putin u Sočiju: Ukloniti prepreke,razmjena od 100 milijardi dolara

Erdogan- Putin u Sočiju: Ukloniti prepreke,razmjena od 100 milijardi dolara

SOČI: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Globus, Ekonomija” 14. 11. 2017. 08: 07… Erdogan- Putin u Sočiju: Ukloniti prepreke, razmjena od 100 milijardi dolara…Predsjednici Republike Turske i Ruske Federacije Recep Tayyip Erdogan i Vladimir Putin sastali su se danas u Sočiju…

Sastanku su prisustvali i načelnik Generalštaba Turske armijski general Hulusi Akar, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu i savjetnik turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Dvojica lidera su, tokom sastanka koji je trajao 2 sata i 10 minuta razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja, situaciji u regionu te stanju u Siriji.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao kako su se usaglasili da dodatno prodube međusobne odnose.

“Složili smo se da produbimo naše međusobne odnose”, rekao je turski predsjednik na konferenciji za medije, dodajući kako su i ruska i turska strana saglasne u nastojanju da odnosi naroda i država budu sve bolji.

“Saglasni smo da u svakom pogledu treba da imamo snažniju i bližu saradnju. Veoma važnim smatram korake koje činimo u oblasti odbrambene industrije”, rekao je Erdogan, te naglasio da je posebno zadovoljan što su odnosi između Turske i Rusije dostigli “veoma visoki nivo”.

Napomenuo je da je potrebno ukloniti sve prepreke kako bi trgovinska razmjena između Turske i Rusije dostigla 100 milijardi dolara.

“Potrebno je da uklonimo sve prepreke, uključujući i vize našim privrednicima, kako bi dostigli naš cilj trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara. Važno je da u ovom momentu bezvizni režim bude vraćen na prijašnji nivo”, rekao je Erdogan.

Istakao je, na kraju, kako su danas razgovarali i o posljednjim dešavanjima u vezi sa sirijskom krizom.

“Posebno smo imali priliku razgovarati o posljednjim dešavanjima u vezi sa ratom u Siriji. Saglasni smo da je izgrađena osnova pomoću koje ćemo moći da se fokusiramo na političko rješenje”, rekao je Erdogan.

Putin je izjavio kako su se odnosi njegove zemlje s Turskom vratili na prijašnji nivo.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net