Recent Posts

NOVO SAVEZNIŠTVO: Erdogan predlaže Putinu zajedničku akciju u Siriji

NOVO SAVEZNIŠTVO: Erdogan predlaže Putinu zajedničku akciju u Siriji

SOČI: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region” 13. 11. 2017. 18: 32…NOVO SAVEZNIŠTVO: Erdogan predlaže Putinu zajedničku akciju u Siriji… Turska je predložila Rusiji zajednički plan akcije u sirijskom gradu Afrinu, izjavio je u ponedeljak turski predsJednik Redžep Tajip Erdogan.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da oni koji ne veruju u vojno rešenje u Siriji treba da povuku svoje trupe.

On je to rekao nakon što su Rusija i SAD izjavile da nije moguće vojno rešenje u Siriji, prenose ruski mediji.

„Problem mi je da shvatim te komentare. Ukoliko vojno rešenje ne dolazi u obzir, onda oni koji to kažu treba da povuku svoje trupe“, rekao je Erdogan novinarima uoči puta u Moskvu.

O Siriji su pre nekoliko dana, na marginama azijsko-pacifičkog samita nakratko razgovarali i predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp i potvrdili zajedničko saopštenje o toj zemlji.

U saopštenju piše da predsednici potvrđuju odlučnost u borbi protiv DAEŠ-a kako bi došlo do konačne pobede nad njom, kao i da poštuju suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije.

U saopštenju se navodi da za sukob u Siriji ne postoji vojno rešenje.

Dvojica predsednika su se dogovorila da konačno političko rešenje sukoba u Siriji treba da bude u okviru Ženevskog procesa i u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN broj 2254.

Prema njegovim rečima, o tome će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i o detaljima sporazuma o kupovini vazdušno- raketnog sistema S- 400.

Predsjednik Turske stigao je u ponedelak u Rusiju. Redžep Taijip Erdogan razgovaraće sa ruskim liderom Vladimirom Putinom tokom posjete ruskom crnomorskom letovalištu Soči.
Očekuje se da će Putin i Erdogan razmjeniti mišljenja o regionalnim i međunarodnim pitanjima, uključujući zajedničku borbu protiv terorizma i oko sirijskog mirovnog sporazuma.
Afrin je deo sirijske Kurdske regije poznatije pod imenom Rojava.
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net