Recent Posts

Istanbul: Na 39. Vodafone maratonu pobjedili Kenijci

Istanbul: Na 39. Vodafone maratonu pobjedili Kenijci

Istanbul: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Globus, Sport, Ostali Sportovi” 13. 11. 2017. 15: 02…  Na 39. Vodafone maratonu pobjedili Kenijci… Moto ovogodišnjeg istanbulskog maratona glasi “Trčimo za budućnost naše djece“…

Maraton je startao u neposrednoj blizini Mosta šehida 15. jula, a početak utrke označio je turski ministar sporta i omladine Osman Askin Bak, zamjenik predsjednika AK Partije Hayati Yazici, gladonačelnik Istanbula Mevlut Uysal i šef turske Direkcije za sport Mehmet Baykan.

Pobjednici u obadvije konkurencije bili su maratonci iz Kenije, u muškoj konkurenciji bio je Kenijac Jacob Kendagor 2 saat 11 minuta i 27 sekunde, drugi je Etiopljanin Bazu Worku sa 2 sata 11 minuta 39 sekundi…
U konkurenciji dama pobjedila je Kenijka Visiline Jepkesho 2 sata 22 minute i 40 sekundi…

Natjecatelj su prošli preko Bosfora na Mostu šehida 15. jula, a zatim će trčati duž obale Bosfora i mjesta koja su simboli rimske, bizantijske i osmanske baštine, a kraj utrke je na At Meydanu u neposrednoj blizini Sultan Ahmetove džamije.

U borbi za titulu istanbulskog maratona natjeće se i 86 vrhunskih atletičara iz Turske, Kenije, Etiopije, Namibije, Bjelorusije, Azerbejdžana, Francuske, Srbije i Litvanije.

U borbi za titulu istanbulskog maratona natjecalo se i 86 vrhunskih atletičara iz Turske, Kenije, Etiopije, Namibije, Bjelorusije, Azerbejdžana, Francuske, Srbije i Litvanije.

Ukupan nagradni fond je milion dolara.

Među učesnicima bila je i turska ministrica za porodicu i socijalnu politiku Fatma Betul Sayan Kaya koja je kazala da u Istanbulu za mir i prosperitetnu budućnost trči najmanje 13.000 djece.

Pored glavne maratonske utrke, u Istanbulu su danas organizirane i utrke rekreativaca na 15 i deset kilometara te utrka za osobe u kolicima.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net