Recent Posts

STIŽE ZIMA: Prvo kiša pa snijeg, spremite zimsku opremu

STIŽE ZIMA: Prvo kiša pa snijeg, spremite zimsku opremu

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region” 12. 11. 2017. 19: 32… STIŽE ZIMA: Prvo kiša pa snijeg, spremite zimsku opremu… Pripremite se, stiže zima: Početak nedelje donosi snijeg, negdje će ga pasti i do metar…

Prognoza vremena najavljuje dolazak zimskih uvjeta – prodor hladnog i vlažnog zraka koji će u Gorskom kotaru donijeti i pola metra snijega, a kišu u ostatak zemlje.

U ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije. Oborina mjestimice obilna, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom. U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, malo snijega može pasti u središnjoj Hrvatskoj, a nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima. Temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Hladnije i kišno vrijeme očekuje nas sve do četvrtka, pa pripremite malo topliju odjeću.

Podsjećamo da je od 15. novembra obavezna zimska oprema na zimskim dionicama svih javnih puteva u regionu. Zato, ako već niste, što prije pripremite svoj automobil za vremenske neprilike koje su pred nama.

Također, s prelaskom na zimsko računanje vremena tamo gdje se osim u Turskoj na snagu je stupila obaveza vozača da imaju upaljena svjetla pri svakom sudjelovanju u prometu.

Već u utorak u visokim predjelima moglo bi biti i do metar snijega. Oko Sarajeva kažu, valja očekivati najmanje 10 do 15 centimetara snježnog pokrivača…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net