Recent Posts

Oblačno vrijeme, poslepodne stižu padavine

Oblačno vrijeme, poslepodne stižu padavine

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a krajem dana stiže očekivana promjena vremena…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region” 12. 11. 2017. 09: 22… oblačno vrijeme, poslepodne stižu padavine… u BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a krajem dana stiže očekivana promjena vremena…

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -2; Jajce 3; Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 4; Banja Luka 5; Bijeljina i Ivan Sedlo 6; Grude 7; Široki Brijeg i Trebinje 9; Bugojno i Mostar 10; Gradačac 11; Bihać 14°C.

Jutarnje temperature zraka kretaće se između 3°C i 9°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15°C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18°C. U periodu od 13. do 19. novembra preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne.

Od večernjih časova mogući su pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, istoku i jugozapadu Bosne.

U noći na ponedeljak jače naoblačenje sa sjeverozapada će se postepeno proširiti na cijelu zemlju i usloviti obilnije padavine.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Od večernjih časova mogući su i jaki udari juga.

Najviša dnevna temperatura većinom većinom između 11 i 17 stepeni.

nedjelja 12.11.2017.
Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, a sa dolaskom noći pogoršaće se u cijeloj zemlji.

ponedjeljak 13.11.2017.
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Prolazak ciklone i osjetno hladnije vrijeme, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net