Recent Posts

Kad god pomisli da odustane njen grad je ,,zagrli”-Selvija Ferizović

U Centru za djecu i omladinu Duga održano je književno veče naše autorice Selvije Ferizović. Selvija Ferizović se uglavnom bavi pisanjem društveno kritičkih tekstova, kao i socijalnom poezijom.

Ali je ovo veče posvjetila ljubavnoj poeziji. Ljubavnu poeziju piše pod pseudonimom Luz. Književnoj večeri je prisustvovao veliki broj ljubitelja pisane riječi, kao i emancipovanih lica iz svijeta književnosti.

O Selvijinom radu je govorio prof Adnan Bjelak, a veče je upotpunila muzička pratnja Edipa Mušovića i Alena Turkovića. Osim autorice, stihove su kazivale Ilma Plojović i Selma Tutić.

U lijepom ambijentu, uz lijepu riječ pretočenu u ljubavne stihove, uz blagu dozu humora, emocije na licima prisutnih su se neizmjenično smenjivale iz smijeha u suze i obrnuto.

Autorica kaže da je presretna i zadovoljna kako ju jr svoj grad podržao u radu i stvaranju, i da kad god pomisli da odustane njen grad je ,,zagrli” i motiviše za dalji rad i napredak, na čemu je neizmjerno zahvalna.

Selvija Ferizović, pisac, kolumnista, novinar a od nedavno i režiser, deo je upravnog odbora Kreativne radionice Balkan iz Beograda, po struci-Ekonomista. Rođena je 20.jula 1991.godine u Novom Pazaru, djetinjstvo je provela u selu Delimeđe. Danas živi i radi u Novom Pazaru.

Prvo objavljeno djelo joj je roman Sebi Stranac u izdanju Kreativne Radionice Balkan, godine 2015. Osim proze piše i poeziju. Večno u dilemi između ljubavne i socijalne poezije, uglavnom više naklonjena socijalnim temama.

Pjesme su joj nagrađivane više puta i objavljivane u više zbornika. Još kao devojčica pisala je za tadašnji dečiji časopis Kolibri.

Od nedavno se oprobala i kao režiser, režirala je kratkometražni film Peron kojim je na SILA festivalu 2016. godine osvojila dve nagrade: plaketu THE BLUE DANUBE (Za najbolju poruku u filmu) i priznanje studenata VTŠ Beograd.

Danas režira dugometražni film “Stranac” i vodi autorku emisiju “Podrum”.

Prilog pripremio Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net